Fenheļa biezenis (no 6 mēn.)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Fenheļa bumbuli notīra, nogriež kātus un zaļās lapas. Sagriež šķēlēs. Liek katlā, pārlej ar apmēram ¼ l ūdens, uzvāra, tad samazina liesmu un atstāj sautēties uz lēnas uguns 20 minūtes. Kad dārzenis gatavs, to ar smalcinātāju pārvērš biezenī, pievienojot ūdeni, kurā fenhelis vārīts. Biezeni sadala trīs vienādās daļās un salej pārtikas saldējamās kastītēs. Divas porcijas atdzesē auksta ūdens peldē un uzreiz liek saldētavā. (Eļļu šīm porcijām pievieno pēc atkausēšanas un uzsildīšanas, tieši pirms bērna barošanas) Vienu porciju jūs varat lietot tūlīt pat. Atdzesējiet biezeni, pievienojiet vienu ēdamkaroti eļļas un labi samaisiet.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Viens fenheļa bumbulis - 300 .g
  • Eļļa - 3.ēd. karotes
  • Ūdens - 1/4.l