Šauti

FOTO: Viktorija Kuprijanova, http://www.bernufoto.lv/

Šauti var būt gan šķidri, gan biezi. Šķidrie vārīti no biešu un balandu lapām. Lapas applaucētas, sasmalcinātas, tad liktas vārošā ūdenī un kopā ar putraimiem vārītas, līdz gatavas. Aizdaram ņemts piens vai tauki. Biezie šauti vārīti tikai no biešu lapām. Applaucētas un sasmalcinātās lapas katliņā sasutinātas kopā ar lokiem un skābu krējumu. Šie šauti ēsti pie maizes vai kartupeļiem.

M. Āriņa. Praktiskā pavārgrāmata. Izdevniecība Grāmata, 1995.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Sāls, pipari
  • Skābs krējums
  • Sīpolloki
  • Piens vai tauki
  • Putraimi
  • Balandu lapas
  • Biešu lapas