Raberberu - meringas kūka jeb vācu omīšu našķis

 16. maijs 2020 13:00 mammamuntetiem.lv Recepte

Pavasarīga sulīga raberberu kūka. 




Sastāvdaļas:

  • 1 kg rabarberi
  • 250 g mīksta sviesta 
  • 100 g cukurs
  • šķipsniņa vaniļas
  • šķipsniņa  sāls
  • 1 liela ola
  • 250 g miltu 
  • 2,5 tējkarotes cepampulvera
  •  

Meringa (virskārta) 

  • 100 g jeb 3 olu baltumi
  • šķipsniņa  sāls
  • 100 g cukura
     

Pagatavošana
Rabarberus sagriež, apber ar cukuru.  Sakuļ sviestu ar cukuru, pievieno olu, miltus un cepampulveri.  Mīklu ieklāj kūkas formā, izlīdzinot to ar slapjām rokām. Vidū ieber rabarberus. 
Cep krāsnī 180 C apmēram 35 - 40 minūtes. Tad krāsni neizslēdz, bet klāj kūkai pa virsu stingrās putās sakultos olas baltumus jeb meringu, un cep vēl 8 minūtes, līdz cepurīte viegli apbrūnē. 
 

Kūka cepta Kārļa muižas virtuvē. 
 




0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas