Klasiskās magoņmaizītes. Recepte

 12. maijs 2020 17:05 Recepte

Ikvienas ģimenes pavārgrāmatā ir vērts saglabāk magoņmaizīšu recepti. 



Foto: Shutterstock.com

Gardas kopā ar siltu pienu!


Sastāvdaļas
1 /2 kg miltu

200 ml piena

50 ml ūdens

3 ēdamkarotes cukura

Šķipsniņa sāls

2 olas

Paciņu sausā rauga

100 g sviesta vai 5 ēdamkarotes eļļas

magones

 

Pagatavošana 
Iemaisa raugu siltā ūdenī.

Ieber bļodā pusi no miltiem, sasilda pienu kopā ar sviestu, cukuru un sāli.

Ielej pienu un maisa mīklu.

Pieliek olas un rūpīgi maisa.

Pieber atlikušos miltus un mīca mīklu.

Mīca, kamēr mīkla vairs nelīp pie rokām.

Pārklāj mīklu ar dvielīti un atstāj siltā vietā uz 30 līdz 40 minūtēm, lai tā uzrūgst.

Kamēr mīkla rūgst, sakuļ olu pārziešanai.

Kad mīkla sarūgusi, ņem mazliet mīklas un izrullē to plakanu.

Izrullēto mīklu iesmērē sviestu, pārkaisa ar cukuru un magoņu sēklām. 

Mīklu no vienas malas rullē līdz sarullējas pilnībā. 

Sarullēto mīklu no viena gala griež aptuveni 5 cm platos gabalos. 

Katram gabalam apakšēko malu ar mīklu aizlipina. 

Maizītes kārto uz pannas un katru apsmērē ar sakulto olu. 

Cep cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 15 minūtes.
 




0 Pievienot komentāru

Kategorijas