Biezpiens ir neaizstājams. 17 saldas receptes tā apēšanai

Ēdieni, kuru pamata sastāvdaļa ir biezpiens, atrodami gandrīz visu pasaules tautu ēdienkartēs. Šo skābpiena produktu ne tikai ēd, bet izmanto arī kosmetoloģijā un pat ārstniecībā. Un pat saimniecībā, jo Viduslaikos no biezpiena izgatavoja ... pogas. Pareizi izkaltētas, tās ilgi kalpoja kā funkcionāls apģērba elements.
Cepšanai biezpienmaizēs nederēs sauss, graudains un skābs biezpiens.

FOTO: Shutterstock.com

Cepšanai biezpienmaizēs nederēs sauss, graudains un skābs biezpiens.

Tomēr vērtīgākā biezpiena īpašība ir tā sastāvs - daudz olbaltumvielu, kalcija, A, B, C un D vitamīni, aminoskābes. Ne velti biezpiens ir grūtnieču un mazu bērnu ēdienkartes neatņemama sastāvdaļa.  Karsēšanas procesā saglabājas gandrīz visas vērtīgās biezpiena uzturvielas. 

 
Neraugoties uz šī piena produkta vērtību, to nevajadzētu patērēt pārāk lielos daudzumos. Ārsti iesaka apēst ne vairāk kā 200 gramus biezpiena dienā. Īpaši tas attiecas uz cilvēkiem, kuriem ir nopietni nieru darbības traucējumi.


Kā daudzveidīgi un garšīgi apēst biezpienu? 

Vispirms jāizvērtē tā kvalitāte. Ja biezpiens ir pārāk skābs, tas var liecināt, ka produkts iz vecs. Jo svaigāks ir biezpiens, jo garšīgās un vērtīgāks tas ir. Arī kūkas, deserti un sacepumi no svaiga, maiga biezpiena iznāks garšīgāki. Ja biezpiena iepakojums ir atvērts, tas būtu jāapēd diennakts laikā. 
 

Cepšanai labāk ir piemērotas speciāli šim mērķis gatavotas biezpiena masas, kas ir mazāk graudainas un maigākas konsistences. Tiesa, tās ir arī dārgākas. 

Reklāma
Reklāma

Cepšanai biezpienmaizēs nederēs sauss, graudains un skābs biezpiens. 


Bizpienu var pagatavot arī mājās. 

Šeit ir recepte: Biezpiens - pašas gatavots. Gatavošana pa soļiem 

Saistītie raksti