Pie kafijas: ķirbju kēkss ar biezpienu

Kēkss, kurš iepriecinās, kad Tev liksies, ka pasaule ir pārāk netaisnīga. Kēkss, kurš ir ne tikai pasakains, bet arī nav sauss. Izklausās neticami? Izmēģini - apsolu, ka neliks vilties!

Lai cepoties kēksa augšpuse neapdegtu, tai uzklāj foliju.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai cepoties kēksa augšpuse neapdegtu, tai uzklāj foliju.

Sastāvdaļas:

  • 200g sarīvēta ķirbja
  • 3 olas
  • 200g cukura
  • 1 ēd.k. medus
  • 2 ēd.k. mannas
  • 1 ēd.k. kartupeļu milti
  • 100g eļļas
  • 2 paciņas biezpiena
  • milti
  • kanēlis
  • 1 tējk. sodas
     

Gatavošana:

  • Sāc ar olu putošanu - puto ar cukuru, pievienojot mannu, medu un kartupeļu miltus. Visu rūpīgi samaisi.
  • Masai pievieno biezpienu un rīvēto ķirbi, to izmaisi.
  • Tad ielej eļļu un pieliec sodu, un miltus.
  • Miltus liec pēc vajadzības.
  • Mīklai jāsanāk pabiezai, taču joprojām līstošai.
  • Gatavo masu lej kēksa formā, pa virsu uzkaisi kanēļa šķipsniņu. Kanēli ar apļveida kustībām iemaisi kēksā.
Reklāma
Reklāma

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas