Kā atrast piemērotu barošanas krēsliņu?

Patstāvīgas ēšanas iemaņas – vienas no nepieciešamākajām prasmēm bērna agrīnajā attīstībā. Bērnam ēšanas process noteikti būs vieglāks un arī prieka pilnāks, ja viņam būs savs barošanas krēsliņš. 

Pieejami arī barošanas krēsliņi 2-in-1, kuros bērns var atrasties no 6 mēnešu vecuma līdz pat 5 gadu vecumam. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pieejami arī barošanas krēsliņi 2-in-1, kuros bērns var atrasties no 6 mēnešu vecuma līdz pat 5 gadu vecumam. Publicitātes foto.

Ražotāju piedāvājums ir ļoti liels un nereti jaunās mammas var krietni apjukt savā izvēlē. Starp ārzemju ražotājiem sastopami arī pašmāju – latviešu ražotāju piedāvājumi, kas kvalitātes ziņā ir tikpat augstvērtīgi. 
Tam noteikti ir jābūt stabilam, ērtam un drošam. Viens no ieteikumiem, kā atrast vislabāko barošanas krēsliņu, – apvienot to mammu pieredzi, kuru  bērniņiem tie ir bijuši, ar personīgo izvērtējumu, kurš no plašā piedāvājuma klāsta iederēsies pie ēdamgalda vislabāk. 
Reizēm vecāki pieļauj kļūdu, iegādājoties lielu, ērtu un skaistu krēsliņu savam bērnam, bet tikai vēlāk saprot, ka nu tas aizņem lielu daļu no virtuves. Sniegsim Jums vēl pāris ieteikumus, kas palīdzēs saprast, kā orientēties plašajā piedāvājumā.

1. Fizioterapeitu ieteikums, meklējot krēsliņu pavisam mazam bērniņam, ir – iegādāties to ar regulējamu muguriņu (slīpuma pozīcijas), drošības jostām un mammas vieglākam solim – viegli kopjamu. Ērti noņemamas un viegli tīrāmas ir tā saucamās pievienotās paplātes. Tomēr ne visiem krēsliņiem tādas ir. Mazo bērniņu barošanas krēsliņiem īpaši svarīgi ir, lai sēdekļa spilvens arīdzan būtu noņemams un viegli tīrāms, un lai būtu krēsla augstuma regulēšanas funkcija.
2. Barošanas krēsliņi, kurus var iegādāties arī https://220.lv/lv/preces-berniem/mebeles-mazuliem/barosanas-kresli, ir pielāgojami telpas interjeram. Ir dažāda materiāla - koka, plastmasas un metāla, gan dažādās krāsās un ar regulēamiem augstumiem. Jums tikai jāsaprot, cik ļoti vēlaties, lai bērnam domātais krēsliņš iekļautos kopējā interjerā. 
3. Ja iegādājaties saliekamo krēsliņu, kuru var vienā mirklī pārveidot par galdiņu, tad tā pielietojums var būt gan maltītes ieturēšanai, gan kādiem praktiskajiem darbiņiem. Kamēr bērniņš ir pavisam mazs un tikko iemācījies sēdēt, pēc pusdienām šo galdiņu var izmantot dažādām radošām aktivitātēm. Lai pasaudzētu ilgāk tā virsmu, uzklājiet kādu aizsargājošu plēvi vai uzlieciet paplāti. Bērnam paaugoties, krēsliņš var tikt lietots pieaugušo ēdamgalda augstumā. Tādā veidā tiek atrisināta problēma par barošanas krēsliņa maiņu. Praktiska izvēle ir barošanas krēsls-transformators (piemēram, EcoToys DC01). Šāds modelis augs kopā ar Jūsu bērnu, jo vienā mirklī to var pārvērst krēslā un arī galda komplektā.
4. Pieejami arī barošanas krēsliņi 2-in-1, kuros bērns var atrasties no 6 mēnešu vecuma līdz pat 5 gadu vecumam (piemēram, Kinderkraft Tixi, Kinderkraf 2 in 1 Fini u.c.). Šiem krēsliņiem ir noņemama paplāte un kāju balsti. 
5. Noteikti izvērtējiet, cik daudz vietas aizņem krēsliņš telpā, kā arī, vai tas ir viegli salokāms un pārceļams, ja netiek kādu brīdi izmantots. 
6. Atcerieties, lai cik skaists, gaišs un ar mīkstiem polsterējumiem būtu jaunais krēsliņš, pēc pāris dienām tas tā var neizskatīties. Tāpēc apdomājiet, cik viegli barošanas krēsliņu būs tīrīt. Vislabākais kopšanas veids Jūsu bērna krēsliņam ir silts ūdens, ziepes un švamme. Sakrājušās drupačas noteikti var iztīrīt ar putekļsūcēju. Ja Jūsu bērniņš ir jau pietiekamā vecumā, varat viņu iesaistīt kopšanas darbiņos, iedodot švammīti vai lupatiņu, ar ko pašam notīrīt. 
7. Arī atrodoties ārpus mājas vai kādā ceļojumā, Jūs varat parūpēties par komfortu bērnam, iegādājoties īpaši ceļošanai piemērotu kompaktu krēsliņu. Tas ir salokāms un ar pievienotu somu (piemēram, Summer Infant Pop N Sit Booster, Chicco Pocket Snack)

Dažādas preces bērniem, tostarp mūsdienīgi barošanas krēsliņi, pieejami šeit, internetveikalā 220.lv. Pieejami arī dažādu krāsu speciālie ieliktņi, piemēram, barošanas krēsliņiem Bloom Fresco. Tie ir mīksti ar lielu komfortu, viegli tīrāmi un ar regulējamām 5 punktu drošības jostām.

Reklāma
Reklāma