Sviestmaize aktīvajiem: rudzu klaipa sviestmaize ar sparģeļiem un vēršaci

Šāda sviestmaize būs īpaši vērtīga aktīva dzīvesveida piekritējiem un tiem, kuri daudz sporto. Uztura speciāliste Liene Sondore saka, ka ar šiem ir viegli, jo viņi vienmēr domā līdzi tam, ko ēd! 

Šādu sviestmaizi var ņemt līdzi kārbā!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šādu sviestmaizi var ņemt līdzi kārbā!

Sviestmaizes pamatā, piemēram, pusdienās var būt rudzu maize vai rudzu maize ar graudiem un sēklām. Vari izvēlēties arī citu maizi, piemēram, ar auzu miltiem, kas vienmēr uzskatītas par vienu no veselīgākajiem ogļhidrātu avotiem, tomēr auzu pārslas ir arī lielisks olbaltumvielu avots. Šāda maize būs īpaši vērtīga sportistiem, jo tā sniegs gan enerģiju, gan materiālu muskuļu audzēšanai. Spēka pietiks arī vakara treniņam! Es ļoti atbalstu sviestmaizes sagatavošanu mājās – sportiskajiem tas patiks! Lūk, viens ieteikums – rudzu maizes šķēle, no rīta cepta vēršacs, tomāts, zaļumi, sparģeli (atceries - zema kaloritāte un kas palīdz kontrolēt cukura daudzumu ķermenī, spēcina sirds un asinsvadu sistēmu un imūnsistēmu), rīvēts cietais siers. Šādu sviestmaizi var ņemt līdzi kārbā un darbā pusdienlaikā vislabāk ēst ar dakšu un nazi – mīkstāks olas dzeltenums kopā ar rīvēto sieru veidos labu mērci. Lieliskas pusdienas! Sportiskie arī daudz lieto diedzētās pupiņas, graudus, sēklas – tas papildinās katru sviestmaizi. Ne tikai sportiskajiem! 

 

Šāda maize būs īpaši vērtīga sportistiem, jo tā sniegs gan enerģiju, gan materiālu muskuļu audzēšanai. Spēka pietiks arī vakara treniņam! 

Liene Sondore atgādina: lai izveidotu sev vispiemērotāko sviestmaizi – tādu, kas ne tikai remdē izsalkumu, bet arī dod enerģiju, ir būtiski ņemt vērā vismaz dažus no sekojošiem faktoriem: cik liela ir attiecība starp garīgo un fizisko slodzi manā ikdienā, kādi ir mani ēšanas ieradumi, kas man garšo, kad es ēdīšu sviestmaizi. Maizīti var pagatavot iepriekš un remdēt izsalkumu pēc nepieciešamības! 


FAZER GARDĀ RUDZU KLAIPA SVIESTMAIZE AR SPARĢEĻIEM UN VĒRŠACI 

Sastāvdaļas:

  • Fazer GARDĀ Rudzu klaips - 2 šķēles
  • Sparģeļi - 8 gab.
  • Ola - 1 gab.
  • Sviests - 1 ēd. karote
  • Sāls - pēc garšas
  • Tomāts - 1 gab.
  • Pipari - pēc garšas
  • Cietais siers, smalki rīvēts - pēc garšas
     

Pagatavošana:
Uzkarsē pannā sviestu, apbrūnina maizes šķēles, noliek malā.
Sparģeļus notīra, nogriež tiem apmēra 2 cm no gala daļas. Katliņā vai pannā uzvāra ūdeni ar sāli. Blanšē tajā sparģeļus apmēram 3 minūtes. Pārvieto tos ledus ūdenī un nokāš.
Pannā uz vidējas uguns izcep vēršaci un apsāla to.  Pārber ar cieto sieru un ļauj tam nedaudz pakust.
Tomātu sagriež šķēlītēs.
Uz maizītes kārto sparģeļus, tomātu un olu vēršaci, un “aiztaisa” ciet ar otru maizes šķēli.
Vislabāk ēst ar nazi un dakšu, jo olas dzeltenums ar pakusušo sieru būs kā lieliska mērce, kuru pārdurot, tā iztecēs laukā un pārklās visu maizīti.

Uzturvērtība: 486 kcal, olbaltumvielas 20 g, tauki 24 g, ogļhidrāti 41 g* 
* Uzturvērtība var mainīties atkarībā no izvēlētā produkta un tā svara

Reklāma
Reklāma

Noskaties sviestmaizes pagatavošanas video 

 

 

 

 

 

Sastāvdaļas

Saistītie raksti