Aurēlijas Anužītes recepte zupai, kas garšo visiem viņas 6 bērniem 1

 06. aprīlis 2019 8:00 mammamuntetiem.lv Recepte

“Ideāla zupa! Šo recepti var saukt par “Uztaisi pats”,” Mammamuntetiem.lv stāsta aktrise Aurēlija Anužīte-Lauciņa. Receptes būtība - katrs zupai var pievienot tās sastāvdaļas, kādas vēlas.



Aurēlija Anužīte ar vīru Andri un bērniem - Agati, Jāzepu, Mariju un dvīņiem Teodoru Jāni un Albertu Jonasu. Vecākais dēls Miks ģimenes ligzdu jau pametis. Foto: Kristīne Boronovska


 

“Zupas galvenā ideja - uztaisi pats un arī apēd visu pats,” smaidot teic Aurēlija Anužīte, piebilstot, ka parasti katrs apēdot vismaz divas šīs zupas porcijas.

*Zupas pamatu veidot buljons ar smalki sagrieztiem kartupeļiem un uz pusi smalkāk sagrieztiem burkāniem;
*Aurēlija Anužīte buljonu vārot aptuveni trīs stundas; katru reizi buljonu vāra no citas gaļas - liellopa stilba, veselas vistas, medījuma gaļas ar kaulu (stirnas). Buljona garšas buķeti veido pievienotas garšvielas un dārzeņi - burkāns, selerija sakne, pētersīļa sakne, sīpols, ķiploks.
*Kad buljons gatavs, to like galdā, un atsevišškos traukos servē vārītu gaļu, pētersīļus, dilles, lociņus, zaļos zirnīšus (“Es pērku smalkos, saldētos - saldētie zirņi ātrāk atdzesē zupu un tas bērniem patīk.”), kukurūzu, vārītas pupiņas u.c. 
*Katrs zupai pievieno, ko vien vēlas un cik daudz vēlas.

 




1 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas