Aurēlijas Anužītes recepte zupai, kas garšo visiem viņas 6 bērniem

“Ideāla zupa! Šo recepti var saukt par “Uztaisi pats”,” Mammamuntetiem.lv stāsta aktrise Aurēlija Anužīte-Lauciņa. Receptes būtība - katrs zupai var pievienot tās sastāvdaļas, kādas vēlas.
Aurēlija Anužīte ar vīru Andri un bērniem  – Agati, Jāzepu, Mariju un dvīņiem Teodoru Jāni un Albertu Jonasu. Vecākais dēls Miks ģimenes ligzdu jau pametis. Foto: Kristīne Boronovska

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Aurēlija Anužīte ar vīru Andri un bērniem – Agati, Jāzepu, Mariju un dvīņiem Teodoru Jāni un Albertu Jonasu. Vecākais dēls Miks ģimenes ligzdu jau pametis. Foto: Kristīne Boronovska

“Zupas galvenā ideja – uztaisi pats un arī apēd visu pats,” smaidot teic Aurēlija Anužīte, piebilstot, ka parasti katrs apēdot vismaz divas šīs zupas porcijas.

 

zupas recepte

 

Reklāma
Reklāma
  • Zupas pamatu veido buljons ar smalki sagrieztiem kartupeļiem un uz pusi smalkāk sagrieztiem burkāniem;
  • Aurēlija Anužīte buljonu vārot aptuveni trīs stundas;
  • Katru reizi buljonu vāra no citas gaļas – liellopa stilba, veselas vistas, medījuma gaļas ar kaulu (stirnas);
  • Buljona garšas buķeti veido pievienotas garšvielas un dārzeņi – burkāns, selerija sakne, pētersīļa sakne, sīpols, ķiploks.
  • Kad buljons gatavs, to liek galdā un atsevišķos traukos servē vārītu gaļu, pētersīļus, dilles, lociņus, zaļos zirnīšus (“Es pērku smalkos, saldētos – saldētie zirņi ātrāk atdzesē zupu, un tas bērniem patīk.”), kukurūzu, vārītas pupiņas u.c.
  • Katrs zupai pievieno, ko vien vēlas un cik daudz vēlas.

Saistītie raksti