Skorpions. To cilvēku raksturojums, kas dzimuši laikā no 24. oktobra līdz 22. novembrim

Saule atrodas zodiakālajā zīmē Skorpions no 24. oktobra līdz 22. novembrim. Skorpions atrodas pretī Vērša zīmei. Skorpions ir sieviešu, ūdens trigona, negatīva zīme. Tā dominantes ir Plutons un Marss retrogradā, kas saviem aizbilstamajiem dod personīgās vērtības potenciālas jūtas, personīgo “es”, spēcīgas zināšanu alkas un lielu pašpārliecinātību, tāpat arī nežēlību. 

FOTO: Shutterstock.com

Konstitūcija (bez citu kosmisko faktoru iejaukšanās)

Piknisks tips ar izteiktiem kauliem, drukni veidota, kompakta, tukla figūra, īss, resns kakls, platas, augstas krūtis. Ķermeņa augšējā daļa spēcīgāka par apakšējo. Plata, pilnīga un skaista seja ar lielu un platu pieri. Uzacis var būt saaugušas vai tikai vidū saaugušas kopā vai arī šauras un lokveidīgas (īpaši sievietēm), bet tās vienmēr piesaista sev uzmanību. Acis ir lielas un spožas, nereti reljefas. Skatiens caururbjošs, dedzinošs, profils visbiežāk ērgļa. Mati biezi un bieži vien pie deniņiem un pieres sprogojas. Kājas mazāk izteiktas kā torss un rumpis, kas vīriešiem nereti ir mazliet sakumpis, rokas mazas un skaistas (īpaši sievietēm). Balss skaidra un dziļa. Liels dzīves spēks, laba veselība.


Temperaments

Flegmatisks, sajaukts ar holerisko un izteiktu tendenci visu kritizēt, visiem un visur iebilst un runāt pretī. 


Pozitīvās rakstura īpašības

Aktīva un dinamiska darbošanās, visā un visur redzams lepnums un cienīgums, diženums un pašpārliecinātība. Laba paškontrole un pašsavaldīšanās, apdomīgums un ieturētība, izlēmība, saimnieciskums un taupīgums. Pie visai pasīvās godkārības ir visai izteiktas alkas pēc vispārējas atzīšanas.  Bagāta fantāzija un dzīva, spilgta iztēle. Potenciāla griba. Gara vieglums, dvēseles smalkums un nojauta. Dziļas un vieglas uztveres spējas, stipra uzņēmība un laba izpratne. Raksturojot Skorpionu, jārunā arī par labu intuīciju, darba mīlestību un spēju strādāt “līdz  krišanai”. Dzīves mērķis tiek sasniegts, pateicoties iedzimtajam talantam un spējām, lielai neatlaidībai, izturībai un pacietībai. 


Negatīvās rakstura īpašības

Viegli uzbudināms, kaprīzs, ar patvaļīgu rīcību un paštaisns, sarkastisks un pret citiem izturas kritiski. Acīmredzama viltība, divkosība un diplomātiskums, spēja apmānīt un apkrāpt, rupjība un bezkaunība, sevī noslēdzies un atriebīgs, bieži nepavaldīta kaisle un stipri izteikta seksualitāte. 


Organisma un ķermeņa vājās vietas

Vēdera lejasdaļa, cirkšņu apvidus un dzimumorgānu sistēma. Izvadorgāni un iekšējā sekrēcija. Urīnpūslis un nieru bļodiņas. Žultspūslis un venozā sistēma.

 
Slimības

Bez jau minētajiem orgāniem un ķermeņa daļām iespējamas dzimumorgānu un ānusa slimības. Var rasties ar žultsakmeņiem saistītas saslimšanas, kā arī kakla un deguna, žāvas un rīkles, balsenes kaites, drudzis un iekaisuma procesi. Tāpat arī roze, dizentērija, dzeltenā kaite. Augoņi un vātis, saaukstēšanās un infekcijas slimības. Galvas un sejas ievainojumi. Ķirurģiskas iejaukšanās, acu slimības, pat līdz aklumam. Audzēji. Paralīze. Indīgu rāpuļu kodumi. 


Metāls. Dzelzs un bronza.


Minerāli. Talismanam – serdoliks; vispār – rubīns, asinsakmens, sarkanais karneols.
Specifika:
no 24. oktobra līdz 2. novembrim dzimušajiem: heliotrops un dimants.
No 3. līdz 12. novembrim ametists.
No 13. līdz 22. novembrim: mēness akmens.


Flora. Kļava, vērmele, virši, kazenājs, pupiņas, pipari, sinepes, ingvers, ķirbis, visi indīgie augi ar asu, rūgtu garšu un kodīgu smaržu.


Fauna. Tīģeris, vilks, savvaļas kuilis, suns, zirgs, mūlis, dzenis, skorpions, zirneklis, indīgās čūskas.


Skaitļi. 4, 9, 14

Reklāma
Reklāma


Diena. Otrdiena.


Krāsa (okultā). Spilgti sarkana un melna.


Valstis un reģioni. Sīrija, Alžīra, Maroka, Transvala, Lapzeme, Skotija, Bavārija, Katalonija, Norvēģija, Zviedrijas rietumu daļa. 


Pilsētas. Baltimora, Cincinati, Dovera, Halifaka, Liverpūle, Mesina, Ņūkāsla, Jaunorleāna, Frankfurte pie Odesas, Valensija, Vašingtona, Minhene, Danciga, Baden-Bādene, Gente, Rotenburga, Roitlingena, Vortinga, Stokporta. 

 

Dzimušajiem no 24. oktobra līdz 8. novembrim, liktenim dāvā cēlsirdību, zinātnes, mākslas pasaules, īpaši literatūras un mūzikas mīlestību, pētniecisku garu un filozofiskas prāta spējas un spēju koncentrēties uz kaut ko vienu. Šiem cilvēkiem ir lemts pārvarēt daudz šķēršļu, ierobežojumu, dažādas nesaskaņas pirmajā laulībā. Šeit ir viltus draugi - “vilki aitas ādā”, īpaši – no sieviešu puses. Viņiem jāuzmanās no izbraukumiem un ceļojumiem, četrkājainiem dzīvniekiem un rāpuļiem, kas var būt drauds un bīstami dzīvībai.

 

Tie, kas dzimuši no 25. līdz 28. oktobrim, pat neraugoties uz savu nedrošību un kautrīgumu, ieturētību un uzmanīgumu, spilgti izceļas apkārtējo vidū. Šie ļaudis atšķiras ar savu oriģinalitāti, lepnību, patmīlību un cinismu, brīnišķīgu prātu un atmiņu, lielisku izpratni. No vienas puses, viņi vienmēr un patstāvīgi cenšas radīt pret sevi uzticību un cieņu, no otras, - obligāti citiem uzspiest savu gribu, savas kaprīzes. Nav brīnums, ka mīlas sfērā viņiem ir zināmas grūtības, ar kurām iznāk cīnīties un kuras jāpārvar. 

 

No 29. līdz 31. oktobrim dzimušie izceļas ar egoismu un mantkārību, stingrību un bargumu attiecībā pret padotajiem un tāpat arī ar pārmērīgām pretenzijām pret dzīvi. Viņiem pilnīgi trūkst lokanības un ir ļoti grūti pielāgoties cilvēkiem, mainīgai videi un lietām. Šiem ļaudīm ir liela autoritāte savas darba profesionāļu vidū, cieņa sabiedrībā, bet ne mīlestībā. Viņi ir lieli stratēģi, izceļas ar virspusēju izglītību un plašu redzesloku. Viņu paaugstinātā godkārība, centība, darba mīlestība un strādātgriba, netīksme pret kompromisiem nedod mieru ne paša dvēselei, ne citiem cilvēkiem. Biedrošanās ar viņiem var atnest kā lielu labumu, tā zaudējumus, kā daudz laba, tā slikta. 


No 1. līdz 13. novembrim dzimušajiem ir tādas pašas īpašības, kādas tiem, kas dzimuši no 29. līdz 31. oktobrim.


No 14. līdz 22. novembrim dzimušajiem piemīt potenciāla griba un neparasta, neizsīkstoša enerģija., kaislīga daba un mūziķa talants, dziļas taisnīguma jūtas un liela atjautība. Viņi ir izveicīgi un saprātīgi, racionāli un izgudrot spējīgi. Viņi visai viegli atrod vajadzīgo un nepieciešamo partneri. Mīlestības un laulības sfērā atšķiras ar smalkumu, ģimenes dzīvē – ar praktiskumu, bet darījumos – ar uzņēmību. Bieži viņu liktenis atkarīgs no nejaušām situācijām vai apstākļiem. Vienā gadījumā viņiem bez lielām pūlēm izdodas veidot spīdošu karjeru un sasniegt visai augstu sociālo līmeni, bet citā – visu dzīvi jācīnās ar dažādiem šķēršļiem un ierobežojumiem. 

 

SKAIDROJUMI
Apogejs (gr. apogeios tāls no Zemes) – ap Zemi riņķojoša ķermeņa punkts, kas atrodas vistālāk no zemes. Pretējais punkts – Perigejs.
Astēniskais tips – ķermeņa uzbūves tips, kam raksturīgs liels augums, šaurs un garš krūškurvis, vāja muskulatūra.
Ascendents – Zodiaka grāds, kas aizsākas piedzimšanas brīdī. Vispārīgā nozīmē horizonta plaknes un ekliptiskas plaknes krustpunkts. 
Descendents – tieši pretējs Ascendentam. 
Eksils – (lat. Exilium, trimda), planētas atrašanās eksilā, t.i. Trimdā vai izraidījumā. Tā ir sliktākā vieta planētai horoskopā. 
Falls – otra sliktākā planētu atrašanās vieta horoskopā.
Ekliptiska – (gr. Ekleiktipke, aptumsums) debesu sfēras lielākais riņķis, pa kuru saule gada laikā veic pilnu redzamo apriņķojumu.
Kardinālās zīmes – (lat. Cardinalis, galvenais), svarīgākais, tāds, kas skar būtību, būtisks. Kardinālās zīmes sastāv no šādām zodiaka zīmēm: Auns, Svari, Vēzis, Mēžāzis.
Konstelācija – stāvoklis, pozīcija. Planētas atrašanās kādā no Zodiaka zīmēm.
Metabolās zīmes – mainīgās zīmes, tās ir Jaunava, Dvīņi, Strēlnieks un Zivs.
Retrogradā planēta, retrogradas planēta – tas nozīmē atpakaļ virzībā. 

 

Avots: S. Vronskis "Astroloģija". R.: Alvīne un Alberts