Piparkūku cepumi ar šokolādi

Sācies Ziemassvētku gaidīšanas laiks. Te interesanta piparkūku recepte ar šokolādes aromātu. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas:
    • 1 iepakojums “Dobeles dzirnavnieka” šokolādes kēksa maisījuma
    • 100 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
    • 80 g eļļas pēc izvēles
    • 80 g tumšā cukura sīrupa
    • 2 olas
    • 40 g piparkūku garšvielu
    • šķipsniņa sāls
    • tumšā šokolāde
 

Gatavās mīklas daudzums aptuveni 900 g

Gatavošana:
1) Šokolādes kēksa maisījumu sajauc ar kviešu miltiem, sāli un piparkūku garšvielām.
2) Olas un cukura sīrupu ar mikseri kuļ apmēram 2 minūtes, tad pievieno eļļu.
3) Sausās sastāvdaļas sajauc ar slapjajām. Ar rokām samīca mīklu un to stundu atdzesē ledusskapī.
4) Mīklu izrullē 1 cm biezu, ar formiņām veido cepumus un kārto tos uz cepamās plātnes. Cepumus gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 7-8 minūtes, pēcāk atdzesē un iemērc kausētā šokolādē, izrotā ar sakapātiem riekstiem vai cukura dekoriem.

 

 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas