Aromātiskā diļļu mērce. Gatava 5 minūtēs

 25. maijs 2017 13:00 Recepte

Dilles ir brīniškīgs ziemeļu garšaugs, kas piedod gan pikantumu, gan smaržu teju visiem ēdieniem. Šī ātri pagatavojamā mērcīte derēs gan pie gaļas, gan zivs un dārzeņu ēdieniem.



Foto: Shutterstock.com


 

  • Nepieciešams:
  • Dilles – 2 saišķi
  • Saulespuķu vai olīveļļa (pēc ēdāju gaumes) – 100 ml
  • Citrons – 1 gabals
  • Ķipl0oka daiviņa
  • Citrona miza – 1/2 tējkarote
  • Sāls pēc garšas


 

Gatavošana
Sīki sagriež dilles un sajauc ar sāli. Masai pievieno sarīvēto citrona miziņu un izspiestu citrona sulu. Pievieno sīki sarīvētu ķiploku. Visu sajauc ar eļļu. Var arī visu šo masu sablenderēt, tad tai būs krēmīga konsistence. Mērce gatava! Uzglabājama ledusskapī.  




0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas