Klasiskā bešamela mērce

FOTO: Shutterstock.com

Neaizstājama, gatavojot lazanju un citus pastas ēdienus

Pienu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Sviestu izkausē emaljētā pannā, kuras tilpums ir vismaz 1 litrs. Izkausētā sviestā ieber miltus un rūpīgi izmaisa ar koka karoti. Miltu un sviesta masu, nepārtraukti maisot, karsē 2 minūtes. Pannu noņem no uguns un masai sāk pievienot pienu pa 2 ēdamkarotēm reizē. Mērce visu laiku rūpīgi jāmaisa. Kad 1/2 glāzes jau pievienotas, atlikumu var pieliet pa 1/4 glāzei reizē. Mērcei pieber sāli un karsē uz lēnas uguns, līdz tā ieguvusi nepieciešamo konsistenci. Mērci vēlams gatavot tieši pirms pasniegšanas.
 

Ja mērce kāda iemesla dēļ pagatavota jau iepriekš un paguvusi atdzist, to uzsilda uz lēnas uguns, līdz tā atgūst savu iepriekšējo konsistenci.


 

Marčella Hazana. Itāļu virtuve. Jumava, 1995.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Sāls - 1.tējk.
  • Milti - 3.ēd.k.
  • Sviests - 4.ēd.k.
  • Piens - 2.glāzes