Pagatavo saldējumu mājās! Recepte

 07. jūnijs 2018 6:05 Raksts

Pagatavot saldējumu mājās nav nemaz tik grūti un tā brīnumainā garša ir neaprakstāma. Pats labākais ir tas, ka tu vari izvēlēties pievienot savus mīļākos augļus un citas garšvielas. 



Foto: Shutterstock.com


Pagatavot saldējumu mājās nav nemaz tik grūti un tā brīnumainā garša ir neaprakstāma. Pats labākais ir tas, ka tu vari izvēlēties pievienot savus mīļākos augļus un citas garšvielas. 

Nepieciešams:
6 olu dzeltenumi (no mājās audzētu vistu olām!)
1 litrs saldā krējuma
10 ēdamkarotes cukura 
130 g iebiezinātā piena ar cukuru

Vispirms olu dzeltenumus atdali no baltuma - dzeltenumam pievieno 6 ēdamkarotes cukura. Masu rūpīgi sakul, līdz dzeltenums kļūst gaišs. Tad saldo krējumu sakul ar 4 ēdamkarotēm cukura. Saputotajam putukrējumam pievieno sakultos olu dzeltenumus un rūpīgi sakul. Masai pievieno 130 g iebiezinātā piena (tas neļaus saldējumam sasalt pārslās, bet gan īstā saldējuma masā). Masu atkal rūpīgi sakul, tad traukam pārklāj pārtikas plēvi un ievieto saldētavā uz trīs stundām. Pēc tam - saldējums gatavs!

Pievērs uzmanību, lai sastāvdaļas būtu istabas temperatūrā un šoreiz labāk neizmanto mikseri, bet gan kult ar rokām, to darīt var bērni.




0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl


Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, boolean given in /data/web/root/lib/art.php on line 1222