Vistas sautējums lielās ogas - ķirbja podiņā

 10. oktobris 2013 9:30 Recepte

Ķirbis ir izcili vērtīga rudens dārza velte, taču daudzi lauza galvu - kā šo vērtīgo ogu gardā veidā iemānīt savā un ģimenes puncīšos? Recepte no "Aikāgaršo" šefpavāra. 



Ķirbju podiņuas var pildīt ar visdažādākajiem dārzeņiem un pat ar augļiem un ogām!


Pagatavošana laiks: 50 min
Porcija: 4 cilvēkiem

Sastāvdaļas:
Ķirbji gatavošanai mikroviļņu krāsnī – 4 gab.
Vistas šķiņķīši, bez ādas un kauliem – 3 gab.
Salds krējums – 400 ml
Mocarella siers – 125 g
Saldā kukurūza – 100 g
Zaļie zirnīši – 100 g
Burkāns – 1 gab.
Sīpols – 1 gab.
Ķiploki – 3 daivas
Baltvīns – 120 ml
Olīveļļa – 3 ēdamk.
Timiāns – 2 zari
Pētersīļi – 1 buntīte
Sāls, pipari – pēc garšas
 
Gatavošana:
1. Ķirbjiem nogriez vāciņu un izgreb sēklas. Ierīvē ar sāli un pipariem, un apslaki ar nelielu daudzumu olīveļļas.
2. Uzliec atpakaļ vāciņu un liec ķirbi cepties krāsnī aptuveni 10 minūtes.
3. Gatavo pildījumu – smalki sagriez burkānu un sīpolu, sarīvē ķiploku. Sagriez vistas šķiņķīšus gabalos. Visu apcep nelielā daudzumā eļļas. Pielej baltvīnu un ļauj tvaicēties, līdz šķidrums samazinājies uz pusi. Pievieno saldo krējumu un visu uzvāri.
4. Sautējumu lej ķirbīšos. Pievieno kukurūzu, zirnīšus un timiānu, sāli un piparus pēc garšas. Pārber ar mocarellas siera gabaliem un pārkaisi ar smalki sakapātiem pētersīļiem.
5. Katram ķirbim uzliec vāciņu un cep cepeškrāsnī 190°C vēl vismaz 15–20 minūtes (mikroviļņu krāsnī tikai 10 minūtes!)
 
"Aikāgaršo" padoms:
Ķirbju podiņus var pildīt arī ar citiem dārzeņiem, vai pat dažādiem augļiem un ogām.
 
Recepte no "Rimi" veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavāra



0 Pievienot komentāru

Kategorijas