Pavasara svaigums

 02. aprīlis 2013 20:00 Recepte

Gatavojam salātus no zaļumiem un dārzeņiem.



Autores foto


Gatavojam salātus no zaļumiem un dārzeņiem, kas pavasarī noteikti ir ļoti veselīgi un garšīgi.

Šos salātus var baudīt trīs variantos.

Pirmais variants ir salāti sajaukti ar mērcīti (ābolu etiķis sajaukts ar olīveļļu attiecībā 1:4, un piespiests ķiploks).

Otrais variants, kad pirmajam variantam, pielikts klāt biezpiens. Piedevās rupjmaizes grauzdiņi.

Trešais variants, kad salātiem ar biezpienu pirms pasniegšanas pieliek klāt rupjmaizes grauzdiņus.

Manai ģimenei vislabāk garšo otrais variants.

Salātos ir dilles, sīpolloki, rukola, spināti, kressalāti, baziliks, pētersīlis, redīss, tomātiņi, gurķis. Var arī variēt. Ja kādam nepatīk var nelikt rukolu vai pētersīli. Es izmēģināju dažādus variantus, visi garšo labi.

 Recepti iesūtīja: Vēsma Abatniece, konkursa "Pavasara spēka recepte Marsietimdalībniece

 


 

Sastāvdaļas

1. Rukola
2. Spināti
3. Kressalāti
4. Baziliks
5. Pētersīļu lapiņas
6. Sīpolloki
7. Dilles
8. Redīsi
9. Ķiršu tomātiņi
10. Gurķis


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas