Raibā siera kūka

 18. marts 2013 20:00 Recepte

Kūku dekorē ar šokolādes skaidiņām.



Autores foto


Sastāvdaļas:

3 paciņas šokolādes cepumi,

100 gr sviesta,

1/2 tējk. kanēļa,

4 olas,

100 gr cukura

1 paciņa vaniļas cukura vai citrona sula,

800 gr. Mascarpone ,

200 gr skābā krējuma,

100 gr. tumšās šokolādes,

1 ēd kar. kakao pulvera.

Gatavošana:

Cepumus sasmalcinām un pievienojam izkausēto sviestu. No iegūtās masas veidojam tortes pamati un malas. Kamēr pagatavojam siera pildījumu, pamatni ieliekam ledusskapī.
Siera masai sakuļam viendabīgā masā olas, cukuru un ja patīk vaniļas cukuru. Pakāpeniski pievienojam sieru un skābo krējumu. Masu sadalām uz pusēm. (gaišajai daļai var pievienot citrona sulu, ja neizmanto vaniļas cukuru)
Ūdens peldē izkausējam šokolādi, kam pievienojam kakao pulveri. Iemaisām vienā no siera masas daļām.
Siera masas liekam pamīšus tortes formā, lai veidotos raibums, ko beigās vēl nedaudz sapludina ar irbulīti.
Torti liekam cepties 160 grādos 50 - 60 min. Pirms izņemam no formas ļaujam tai atdzist un sastingt. 
Dekorējam ar šokolādes skaidiņām. 
Recepti iesūtīja: Inese Stuģe



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas