Dažādi dārzeņu biezeņi (burkānu, biešu, kartupeļu, zaļo zirnīšu)

 07. novembris 2012 20:00 Recepte

Ikvienu svētku un ikdienas galdu izrotās krāsainie dārzeņu biezeņie. Lūk, te dažas interesantas idejas. 



Burkānu un ingvera biezenis

Sastāvdaļas:
Burkāni - 1 kg
Ingvers - 2 tējk. ( sasmalcināts)
Ķiploks - 2 daiviņas
Sviests - 2 ēd.k.
Sāls/pipari – pēc garšas
 
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
 
Pagatavošana:
Sakarsētā katlā liec notīrītus un gabaliņos sagrieztus burkānus, pievieno sviestu.
Uz lēnas uguns viegli apcep burkānus, pievieno ķiploku.
Pielej nedaudz ūdeni un pieliec ingveru.
Vāri līdz ūdens iztvaikojis un burkāni kļuvuši mīksti.
Masu samal biezenī, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
 
Biešu un rozmarīna biezenis
 
Sastāvdaļas:
Bietes - 1 kg (vari izmanto arī jau vārītas bietes, samazināsi biezeņa pagatavošanas laiku)
Rozmarīns - 1 zars
Ķiploks - 2 daiviņas
Sīpols - 1 gab
Ābolu etiķis - 1 ēd.k.
Kumins - 1 tējk.
Olīveļļa - 1 ēd.k.
Sāls/pipari – pēc garšas
 
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
 
Pagatavošana:
Sagriez bietes, sīpolus un ķiploku. 
Apcep olīveļļā, pievieno kuminu un rozmarīnu.
Pievieno 1 glāzi ūdens, sautē, līdz bietes mīkstas.
Pievieno ābolu etiķi un samal biezenī.
Ja nepieciešams pievieno sāli un piparus pēc garšas.
 
Kartupeļu un pastinaka biezenis
 
Sastāvdaļas:
Kartupeļi – 700 g
Pastinaks – 300 g
Ķiploks – 4 daiviņas
Salds krējums - 100 ml
Sviests – 2 ēd.k.
Sāls/pipari – pēc garšas
 
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
 
Pagatavošana:
Notīri dārzeņus un liec vārīties.
Kad kartupeļi un pastinaks izvārījušies mīksti, nokās ūdeni.
Sakarsē katliņu, liec sviestu un saldo krējumu.
Pievieno kartupeļus un pastinaku, saspied biezenī.
Ja nepieciešams pievieno sāli, piparus pēc garšas.
Ja vēlies garšu padarīt interesantāku, piespied sulu no ½ citrona.
 
Zaļo zirnīšu un piparmētru biezenis
 
Sastāvdaļas:
Saldēti zaļie zirnīši - 400 g
Ķiploks - 2 daiviņas 
Sviests - 2 ēd.k.
Laims - 1 gab.
Piparmētra - 1 sauja 
Sāls/pipari pēc garšas
 
Pagatavošanas laiks: 10 min
 
Pagatavošana:
Atsaldē zaļos zirnīšus, sakapā piparmētru un ķiploku.
Sakarsē pannu, pievieno sviestu.
Nedaudz apcep ķiploku, piparmētru un zaļos zirnīšus. 
Pievieno laima sulu, sāli un piparus pēc garšas.
Saspied biezenī.
 
 "Aikāgaršo" šefpavāra Normunda Baranovska rudens ražas recepte.



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti



Kategorijas