Pagatavošana:
Želantīnu uzbriedina. Cepumus saberž ļoti smalki (lai ir kā smiltis, var samalt gaļasmašīnā vai smalcināt ar blenderi). Pievieno izkausētu sviestu un samaisa viendabīgu masu, ar kuru izklāj kūkas formu – es parasti lietoju kēksu pannu ar noņemamām malām, lai, uzklājot biezpiena masu, nenotecētu nost. Bet var arī likt citās pannās un veidot kūkai formu.
Biezpienu izmaļ caur gaļasmašīnu, pievieno saputotu saldo krējumu, cukuru un sagrieztu marmelādi, tad pievieno atlaidinātu želantīnu un visu masu uzlej uz cepumu pamatnes. Liek ledusskapī. Var ēst jau pēc pāris stundām!
Šo kūku var taisīt arī, cepumus nesaberžot, bet kārtojot pa kārtām – cepumi, biezpiens, cepumi, biezpiens.
Lai labi garšo!
Iesūtījusi: Sandija Pilinska, mammam.lv/tetiem.lv reģistrētā mamma, konkursa Kūku bums! dalībniece
Iesūti savu tortes recepti līdz 20. maijam (ieskaitot) arī tu, jo 15 labāko recepšu iesūtītāji balvā saņems kūku!