Vasarīgie kartupeļu salāti

 21. jūlijs 2011 18:00 Recepte

Šī sātīgā uzkoda būs lieliska vieglām vasaras pusdienām. Pasniedz kopā ar svaigu maizi.



Foto Mikela Neri "Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei"


Pagatavošana:

1. Kartupeļus ar visu mizu 20 minūtes vāra lielā daudzumā sālsūdens.

2. Kartupeļiem novelk miziņu un atdzesē līdz istabas temperatūrai.

3. Sīpolu ripiņas ieber bļodā ar ūdeni, kam pievienots etiķis un 1 tējk. sāls. Uz 30 minūtēm noliek malā. Rūpīgi notecina.

4. Kartupeļus, tunci, gurķus, olīvas un sīpolus liek bļodā. Pieber sāli un apslaka ar eļļu.

5. Uzmanīgi samaisa un izrotā ar tomātu šķēlītēm, olas gabaliņiem, paprikas strēmelītēm un pētersīļu lapiņām.

 

Avots: Mikela Neri "Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei", Jāņa Rozes apgāds

Sastāvdaļas

1. Miltaini kartupeļi
1 kg
2. plānās ripiņās sagriezts sīpols
1 gab.
3. Auksts ūdens
60 ml
4. Baltvīna etiķis
1 ēd.karote
5. Sāls
6. notecināts konservēts tuncis
250 g
7. plānās šķēlītēs sagriezts gurķis
2 gab.
8. zaļās un melnās olīvas
100 g
9. Olīveļļa
2 ēd.karotes
10. daiviņās sagriezts tomāts
1 gab.
11. četr
3 gab.
12. anšovu fileja
8 gab.
13. plānās strēmelītēs sagriezta dzeltenā paprika bez sēklām
1 gab.
14. pētersīļu lapiņas rotāšanai



0 Pievienot komentāru

Kategorijas