Skābā krējuma - biezpiena saldais

 14. februāris 2011 21:00 Recepte


Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija


Precizējums par sastāvdaļām: 1 glāze skābais krējums (glāze 250 ml). Labāk 30% un kārtīgu krējumu,lai zin, ka saputosies; 3 tēj.k želatīns (santa maria)

Putojam skābo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru. Pirmās minūtes krējums paliek sķidrs, pēc tam tas kļūst balts un spīdīgs, līdz kļūst ļoti biezs, ka nekrīt, apgāžot trauku otrādi.
Uz šo krējuma daudzumu putošana var aizņemt ap 10-15 minūtēm. Jo vairāk, jo ilgāk.
Kad krējums gatavs, pievienojam biezpienu, saputojam un pagaršojam vai pietiekami salds.
Pienā iemaisam želatīnu, 5 minūtes uzbriedinām, tad uzsildām pienu un izmaisām, līdz želatīns izkusis.(katrs želatīns gatavojas citadāk).
Pienu iemaisam krējumā. Sadalām masu 2 daļās, vienā iemaisām kakao, cik stipru, tumšu vēlas. Lejam trauciņos un liekam ledusskapī, līdz sastingst - ap 2 stundām.

 

Recepti iesūtīja: Serjoga, Maikliņš un Natalija

Sastāvdaļas

1. Biezpiens
200 g
2. Skabais krejums
1 glāze
3. Piens
1/3 glāze
4. Želatīns
3 tējk.
5. vaniļas cukurs un cukurs
pēc garšas
6. Kakao



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas