Magoņbulciņas kā pūciņas. Gatavošana pa soļiem

 23. oktobris 2010 12:00 Recepte


Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija


Sastāvdaļām: glāze - 250ml

 

 Mīklas pagatavošana:

 Krējumu sajaucam ar raugu un atstājam uz 30 minūtēm, lai raugs izšķīst. Miltus,kartupeļu cieti izsijājam traukā un sakapājam ar sviestu, līdz veidojas drupačas. Es sadrupināju ar rokām.

 


Olas saputojam ar vaniļas cukuru un šķipsniņu sāli tā, lai kļūst stingrāka masa. Krējumu pievienojam olām, samaisām.

Tad liekam klāt miltu drupačām. Mīcam mīklu. Mīklai jābūt mīkstai, mazliet lipīgai. Liekam maisiņā un tad ledusskapī uz 1 stundu. Maisiņam jābūt palielam, jo mīkla uzrūgs.

Pa to laiku magones noskalojam 3 reizes aukstā ūdenī. Tad aplejam ar karstu 1,5 glāzes ūdens un liekam vārīties uz mazas uguns ik pa brītiņam apmaisot. Vāram 20 minūtes, beigās pievienojam citrona miziņu un cukuru. Vēl kādas 5 minūtes pavāram, tad liekam atdzist.

Mīklu sadalām 2 daļās.

Vienu izrullējam aptuveni 0,5-0,7cm biezumā, uzliekam pusi no magonēm un sarullējam tādu kā desu. Sagriežam gabaliņos.

Liekam uz cepampannas, kas apklāta ar cepampapīru. Cepam 250 grādos 15-20 minūtes.

Kad bulciņas gatavas, tās aplejam ar karstu  sīrupu.Medu izmaisa karstā ūdenī. Pēc tam cepam otru porciju.

Bulcinas sanāk ļoti mīkstas - kā tādas pūciņas. Un pildījumu var likt kādu vien vēlas.

Sastāvdaļas

1. Milti
2 glāzes
2. 15 % krējums
1 glāze
3. presētais raugs
50 g
4. Kartupeļu ciete
1 glāze
5. Olas
2 gab
6. Vaniļas cukurs
11 g
7. Sviests
250 g
8. sastāvdaļas pildījumam:
9. Magones
1 glāze
10. Citrona miziņa
1 tējk.
11. cukurs (pēc garšas) apm.
4 ēd.k.
12. Ūdens
1 1/2 glāze
13. sastāvdaļas sīrupam:
14. medus vai kāds ievārījums
2 ēd.k.
15. Ūdens
1 glāze



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas