Citrusaugļu želeja

 24. marts 2010 20:00 Recepte


Foto: mammamuntetiem.lv


Produkti 6 porcijām

 

Citrusaugļus nomazgā. Citronus nomizo, nomizo arī to balto daļu, sagriež plānās šķēlītēs. Traukā uzkarsē cukuru, līdz tas sašķidrinās, pievieno sviestu un citrona šķēlītes. Karsēšanu pārtrauc un citrona šķēlītes atstāj ievilkties. Želatīnam uzlej aukstu ūdeni un atstāj uzbriest.

No apelsīniem izspiež sulu, kuru pārlej citrona šķēlītēm un lēni uzkarsē. Šķēlītes sakārto stikla trauciņos. Atlikušajā apelsīnu sulā izšķidina želatīnu un maisot pielej vīnu. Atdzesē un pārlej citrona šķēlītēm. Liek ledusskapī saželēt. Pasniedz ar putukrējumu.

 

Recepte no grāmatas: Ēdienu gatavošanas tehnoloģija/E. Gavriļenko. – Rīga:Turība, 2006

Sastāvdaļas

1. Citroni
200 g
2. Apelsīni
500 g
3. Baltvīns
250 g
4. Cukurs
250 g
5. Sviests
40 g
6. Želatīns
40 g



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas