Mandeļu piparkūkas

 22. decembris 2009 11:45 Recepte


Cukuru kopā ar medu un taukiem (vai sviestu), nepārtraukti maisot, uzkarsē katliņā, pēc tam masu atdzesē. Miltus ieber bļodā un sajauc ar cepamo pulveri, mandelēm, kanēli un garšvielām.

Masas vidū izveido bedrīti un ielej atdzesētu medus masu. Pievieno saputotu olu. Vispirms maisa ar karoti, tad mīca ar rokām. Mīklai ļauj pusstundu "atpūsties".

Galda virsmu nokaisa ar miltiem, izveltnē piparkūku mīklu puscentimetra biezumā un ar formiņu izspiež figūriņas.

Piparkūkas pārklāj ar saputotu olas dzeltenumu, rotā ar mandeļu lapiņām un/vai skaidiņām, vai kokosriekstu skaidiņām.

Piparkūkas kārto uz ietaukotas un miltiem izkaisītas cepamās plāts. Cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 15 minūtes.

 

Recepte no grāmatas Ēdieni Latvijā, Lolita Šelvaha, izdevniecība Zvaigzne

Sastāvdaļas

1. Rotāšanai
2. Piparkūku garšvielas
1 tējk.
3. Cepamais pulveris
1 ēd.k.
4. Ola
1 gab.
5. Šķipsniņa sāls
6. Cūku tauki vai sviests
50 g
7. Smalki samaltas mandeles
125 g
8. Milti
560 g
9. Pārziešanai 2 olu dzeltenumi
10. Cukurs
125 g
11. Vijīgs medus
370 g
12. Kanēlis
1 tējk.
13. Mandeļu lapiņas un skaidiņas
14. Kokosriekstu skaidiņas



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas