Foto: Shutterstock.com


Veģetārā zaļumu krēmzupa

 02. maijs 2016 4:00 Recepte


10 personām

 

Kartupeļus, selerijas sakni, sīpolus un ķiploku nomizo un sīki sagriež. Puravus sagriež ripiņās. Sasmalcinātos dārzeņus apbrūnina 2 ēdamkarotēs sviesta. Pielej buljonu un pienu. Vāra uz lēnas uguns.

Maizei nogriež garozu, sagriež to kubiņos. cepešpannā uz mazas liesmas izkausē atlikušo sviestu un apbrūnina maizes gabaliņus.

Mikserī zupu puto līdz biezeņa konsistencei. Pielej 1/8 krējuma un pēc garšas pievieno sāli un piparus. Smalki sakapā un pieliek zupai zaļumus. Uzputo atlikušo krējumu. Zupu salej iepriekš sasildītos šķivjos vai bļodiņās. Pasniedz ar saputotu krējumu un zeltaini brūnajiem maizes gabaliņiem.

Sastāvdaļas

1. Lieli kartupeļi
4 gab
2. Pa saišķītim kārveļu, pētersīļu, lociņu
3. Sāls, pipari
4. Saldais krejums
1/4 l
5. Baltmaize
4 šķēles
6. Piens
1/4 l
7. Sviests
150 g
8. Puravs
1 gab
9. Ķiploka daiviņa
1 gab
10. Sīpols
1 gab
11. Selerijas sakne
1/4 gab
12. Zariņš lupstāja



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti



Kategorijas