Foto: mammamuntetiem.lv

Ir īstais laiks šī lieliskā ēdiena gatavošanai!


Kabaču — tomātu kārtojums 1

 17. septembris 2009 13:25 Recepte

Viegls un garšīgs ēdiens, ko var pasniegt gan siltu, gan aukstu — kā salātus.



Šī ēdiena pagatavošanai nepieciešams trauks ar augstām malām, ko drīkst izmantot cepeškrāsnīs.

1.    Kabaci sagriež šķēlēs, apviļā miltos un olā, kas sajaukta ar garšvielām, un apcep uz pannas zeltaini brūnas;
2.    Sagriež šķēlēs tomātus;
3.    Pagatavo mērci — krējumu un/vai majonēzi sajauc ar sāli, pipariem, sasmalcinātiem ķiplokiem u.c. garšvielām pēc izvēles (ķiploks ir ļoti ieteicams);
4.    Traukā pamīšus kārto kabaci, tomātus un mērcīti veido kārtojumu, līdz pilns trauks;
5.    Kārtojumu cepeškrāsnī cep vidēji 15-20 minūtes, īsi pirms ņemšanas ārā kārtojumu pārkaisa ar sieru.

Receptes gatavošanu pa soļiem skati bilžu galerijā!

FOTO: Kabaču kārtojums

 

 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas

1. Kabači
2. Eļļa cepšanai
3. Rīvēts siers pārkaisīšanai
4. Sāls, pipari
5. Milti
6. Krējums un/vai majonēze
7. Ķiploki
8. Ola
9. Tomāti
10. Zaļumi



1 Pievienot komentāru


Kategorijas