Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Sagatavo kēksiņu formiņas. Liec visas sastāvdaļas bļodā un ar mikseri, kas noregulēts uz lēniem apgriezieniem, sastrādā viendabīgā mīklā.
Sadali mīklu formiņās un cep aptuveni 15 minūtes, līdz kēksiņi zeltaini brūni.
Karaliskā glazūra
• 1 olas baltums
• 300 g pūdercukura
• pārtikas krāsvielas
• rotāšanai krāsainas konfektītes
Saputo olas baltumu stingrās putās. Iejauc cukuru, līdz veidojas gluda, mazliet plūstoša masa. To vari sadalīt mazos trauciņos un pievienot pārtikas krāsvielas. Ja to nav, iekrāsošanai vari izmantot biešu, melleņu vai burkānu sulu, tikai tad būs nepieciešams vairāk pūdercukura, lai glazūra nekļūtu pārlieku šķidra.
Kēksiņus cepa un rotāja Karlīna un Margarita Ulmanes.
Izmēģini arī:
Teksts un receptes: Ieva Salmane, žurnāls Garšīgs (www.garsigs.lv)
Stils: Ilze Dušele
Foto: Imants Ķīkulis