Konfekšu un ābolu mafini

Krāsaini konfekšu kēksiņi ir pa spēkam gan maziem, gan lieliem! 12 gabali, 20 minūtes sagatavošanai, plus 25 minūtes cepšanai.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Imants Ķīkulis

1. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem.
ābolu nomizo un sagriez mazos gabaliņos. Katru konfekti sagriez trīs daļām. Bļodā sajauc miltus ar cukuru un cepamo pulveri. Pieliec ābolus un konfektes, visu izmaisi, lai ābolu un konfekšu gabaliņi apviļājas miltos.

 

 

 

 

 

2. Sagatavo cepamās formiņas. Šos mafinus vislabāk cept silikona vai papīra formiņās, jo konfektes izkusīs un pamatīgi pielips. Sakul olas, lai dzeltenums ar baltumu kārtīgi sajaucas, pievieno sviestu un krējumu. Olu maisījumu lej iekšā sausajās sastāvdaļās.

 

 

 

 

Ar lielu karoti masu samaisi, līdz visi milti iejaukti. Nepūlies maisījumam iegūt viendabīgu konsistenci, tam jāpaliek kunkuļainam.
Ja masu sakulsi par daudz, mafini iznāks cieti. Lej formiņās un cep aptuveni 25 minūtes, līdz mafini
viegli brūngani.

 

 

Reklāma
Reklāma

 


Kēksiņus cepa un rotāja Karlīna un Margarita Ulmanes.
 

Izmēģini arī:

Citronu un magoņu kēksiņi

Konfekšu un ābolu mafini

Šokolādes mafini

Aveņu kūciņas

 

Teksts un receptes: Ieva Salmane, žurnāls Garšīgs
Stils: Ilze Dušele
Foto: Imants Ķīkulis
 

 

Sastāvdaļas

  • 12% skābais krējums - 250.ml
  • Kausēts sviests - 100.g
  • Olas - 3.gb
  • Cepamais pulveris - 3.tējk.
  • Cukurs - 100.g
  • Milti - 300.g
  • Konfektes gotiņa - 150.g
  • Liels ābols - 1.gb