Ķiploka daiviņas apcep eļļā. Kad tās sāk izmainīt krāsu, pievieno malto cūkgaļu, sāli. piparus un rozmarīnu. Cep 10 minūtes, gaļu ar dakšiņu drupinot. Apceptu gaļu ar putu karoti noņem no pannas un atdzesē. Šķidrumam nosmeļ taukus. Uz cāļa filejas šķēlēm uzkaisa sāli un piparus, uzliek apcepto cūkgaļu un satin veltnīšos. Katru veltnīti cieši notin ar diegu. Līdz šim brīdim ēdienu var pagatavot iepriekš un vairākas stundas uzglabāt ledusskapī. Sviestu liek uz pannas, kur cepusies cūkgaļa. Kad sviests sakarsis un uzpūto, tajā apcep veltnīšus. Jāraugās, lai gaļa nepārceptos. Parasti cāļa fileja ir gatava pēc 2 minūšu cepšanas. Veltnīšus liek traukā, pannas saturam pielej vīnu un strauji vāra, līdz vīns iztvaikojis. Veltnīšus pārlej ar mērci un pasniedz karstus. Pirms mērces uzliešanas nedrīkst aizmirst noņemt diegus.
Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995