Sēņu un siera salāti

 27. februāris 2009 20:00 Recepte  skatījumi: 4183

Sēņu mērce ir ierasts sēņu pagatavošanas veids, taču ir vērts izgaršot šīs dabas veltes arī citos ēdienos, piemēram, salātos.



Foto: Shutterstock.com

Pagatavo gardus salātus no sēnēm!


Sēnēm nogriež kātiņus, cepurītes sagriež pāris milimetru biezās šķēlītēs, sakārto salātu bļodā un pārlej ar citrona sulu. Pēc 30-45 minūtēm, kad sēņu cepurītēm izmainījusies krāsa, pievieno sieru, apslaka ar olīveļļu, uzkaisa piparus un sāli.

 

Marčella Hazana. Itāļu virtuve. Jumava, 1995.

Sastāvdaļas

1. Svaigi samalti pipari
pēc garšas
2. Sāls
pēc garšas
3. Olīveļļa
3 ēd. karotes
4. Tievos salmiņos sagriezts šveices siers
2/3 glāzes
5. Citronu sula
1/2 glāze
6. Stingras, svaigas baltās sēnes
250 gr


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk