Fakoča ar saldajiem ķiršiem

 18. februāris 2009 10:00 Recepte  skatījumi: 3551




 

1. Raugu aplej ar siltu ūdeni. Kad raugs izkūst, pieber miltus, sāli un pūdercukuru. Mīklu izmīca un tad pievieno olīveļļu. 2. Mīklu mīca 3-5 min., tad uz 1 stundu novieto siltumā. 3. Paņem apaļo tortes formu, kurā ieklāj cepamo papīru (papīru jāapsmērē ar eļļu), virsū liek mīklu un vienmērīgi izklāj pa visu formu. 4. No ķiršiem izņem kauliņus (var arī saldētos, tikai iepriekš jaatlaidina un janotecina liekais šķidrums). Ogas ber virsū mīklai un piespiež, lai ogas iespiestos līdz vidum. 5. Fakoču cep iepriekš sasildītā krāsnī 180 grādos 30-35 min.

Sastāvdaļas

1. Silts ūdens
350 ml
2. Sausais raugs
1 tēj.k.
3. A/l milti
500 gr
4. Olīveļļa
50 ml
5. Pūdercukurs
50 gr.
6. Sāls
1/2 tēj.k.
7. Saldie vai parastie ķirši
1 kg


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk