Klasika: skābu kāpostu zupa

 04. decembris 2017 8:10 Recepte  skatījumi: 37894

Sen nav ēsta skābu kāpostu zupa? Laiks pagatavot!



Foto: Shutterstock.com

Laiks skābiem kāpostiem!


Lielā daudzumā ūdens liec vārīties gaļu, kāpostus, putraimus un citas piedevas. Jāvāra divas trīs stundas, kamēr kāposti mīksti. Ja gaļa izvārās ātrāk nekā kāposti, to no zupas var izņemt ārā ātrāk. Pasniedz ar krāsnī ceptiem kartupeļiem.

Var darīt arī tā: Skābu kāpostu zupu var vārīt arī bez gaļas, pieliekot klāt sviestu. Putraimu vietā zupai var pievienot auzu pārslas. Zupai labi klāt garšos arī burkāni, kartupeļi un/vai āboli. Ja kāposti ir ļoti skābi, zupai jāpievieno nedaudz cukura. Ja zupa gatavota no liesas gaļas, lieliski klāt derēs skābs krējums.

Sastāvdaļas

1. Sāls, pipari
2. Lauru lapas
3. Sīpols
1 gab
4. Miežu vai auzu putraimi
200 g
5. Skābi kāposti
1500 g
6. Liellopa gaļa ar kaulu vai caurauguša cūkgaļa
1000 g


0 Pievienot komentāru

Kategorijas