Skābētu kāpostu zupa

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

Skābētus kāpostus liek katliņā, pielej ūdeni, pievieno noskalotus putraimus, lielākos vai mazākos gabalos sagrieztu cūkas gaļu (svaigu, sālītu, dūmotu) un vāra, līdz kāposti un gaļa gandrīz mīksti. Tad pievieno taukos apceptu sīpolu un tomātu biezeni un vāra vēl 10 - 15 minūtes.

Skābētu kāpostu zupu pārkaisa ar sasmalcinātiem lokiem, pieliek krējumu.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Cūkas gaļa - 250.g
  • Ūdens - 800.g
  • Skābēti kāposti - 300.g
  • Miežu putraimi - 20.g
  • Sīpols - 1.gab
  • Tauki - 20.g
  • Tomātu biezenis - 20.g
  • Sāls, loki
  • Skābs krējums