15 viedi vecvecāku padomi labai laulībai

Padomi, ko ir vērts ne tikai izlasīt, bet arī ņemt vērā un pielietot dzīvē!

Viņu mīlestība bija līdzīga Romeo un Džuljetas stāstam tādā ziņā, ka abi bija no pretējiem sabiedrības slāņiem, taču iemīlējās un sākumā turēja savas attiecības noslēpumā tītas.

FOTO: Shutterstock.com

Viņu mīlestība bija līdzīga Romeo un Džuljetas stāstam tādā ziņā, ka abi bija no pretējiem sabiedrības slāņiem, taču iemīlējās un sākumā turēja savas attiecības noslēpumā tītas.

1. Izrādiet uzmanību viens otram publiski!

“Es nekad neesmu redzējusi bildi ar saviem vecvecākiem, kurā viņi nav apskāvušies – vienalga vai viņi tikai satikās, vai bija 5 bērni jaunāki par 8 gadiem vai brīdi pirms mans vectēvs nomira no vēža. Es nevaru vien sagaidīt, kad es pieaugšu un man būs tāpat ar kādu cilvēku. Viņi bija kā pasaka reālajā dzīvē.”  


2. Nav vienmēr visam jāpiekrīt!

“Mani vecvecāki bija precējušies 65 gadus, kad mana vecmāmiņa nomira. Atšķirīgi reliģiskie uzskati, nesakritīgi politiskie redzējumi un viņiem vienalga viss izdevās. Man ir paraugs, kam līdzināties.” 


3. Vecumam nav nozīmes!

“Jautāju savai vecmammai, kādēļ viņa apprecēja manu vectēvu, ar kuru viņa bija tikusies tikai gadu – viņai bija 18 gadi, viņam 31. Viņa man atbildēja: “Kādēļ nē? Viņš bija tik izskatīgs!” Mani vecvecāki nebija no tiem, kas vienmēr mīļojās un bija diezgan atturīgi - manuprāt, tas bija 13 gadu starpības dēļ. Taču viņi nekad viens otru nepameta, bija uzticīgi un bija kopā gan labos, gan sliktos laikos, veselībā un slimībā.” 

 

4. Jūs varat darīt jebko, ja darāt to kopā!

“Pēc tam, kad 40 gadus bija smēķējuši 5 paciņās cigarešu dienā, viņi nolēma kopīgi atmest smēķēšanu bez palīdzības no malas. Un viņiem tas izdevās. Kopā.” 


5. Laulību nevajag uztvert kā kaut ko vienkāršu!

“Kad apprecējos, mana vecmamma un vectēvs bija precējušies 68 gadus. Mana vecmamma deva man savu svētību un sacīja, ja es precos, tad jāpaliek kopā uz mūžu.” 


6. Esiet kopā ar cilvēku, kas jums liek smieties!

“Mani vecvecāki vienmēr viens otru vilka uz zoba. Mums augot tas likās tik uzjautrinoši, kamēr sēdējām virtuvē un klausījāmies viņos abos. Bet tas mums arī parādīja, cik svarīgi ir būt kopā ar kādu, ar ko tev ir jautri, neskatoties ne uz ko.”


7. Nekad nepārstājiet koķetēt viens ar otru!

“Kniebjat viens otram dibenā.” 


8. Jūsu lomas negaidīti var mainīties visdažādākajos veidos!

“Mani vecvecāki atbilda standarta dzimuma lomām visu manu bērnību, taču, kad vecmamma saslima, es ar apbrīnu vēroju, kā vectēvs viņu aprūpēja, gatavoja ēst un tīrīja māju. Viņi man tiešām parādīja, ka īsta mīlestība ilgst mūžīgi un laulība var ilgt līdz nāve jūs šķir.”

Reklāma
Reklāma


9. Vienmēr sniedziet skūpstu satiekoties un atvadoties!

“Mani vecvecāki no mātes puses vienmēr sniedz skūpstu viens otram un saka, ka mīl viens otru, pirms viņi dodas prom un tā ir pirmā lieta, ko viņi izdara, kad atgriežas mājās – vienalga vai aiziet uz veikalu vai uz darbu.”

 
10. Tu nekad nevari zināt, kurā cilvēkā iemīlēsies!

“Es sapratu, ka mīla ir neparedzama un ikviens var iemīlēties, pat tad, ja sabiedrība nosoda šīs attiecības. Viņu mīlestība bija līdzīga Romeo un Džuljetas stāstam tādā ziņā, ka abi bija no pretējiem sabiedrības slāņiem, taču iemīlējās un sākumā turēja savas attiecības noslēpumā tītas.” 


11. Atrodiet laimi mazās lietās!

“Viņi atrada laimi ikdienas sīkumos. Vienmēr smaidīja, pat rēķinot iknedēļas budžetu vai kad vecmamma mizoja banānu vectēvam, jo zināja, ka viņam nepatika tam pieskarties.”


12. Katra diena nebūs laimes pilna, un tas ir pilnīgi normāli!

“Nav jāpatīk vienam otram katru dienu.” 


13. Abiem ir jāiegulda laulībā!

“Viņi izšķīrās pēc trīs bērniem un gandrīz pēc 40 gadu laulības, tačū man vecmamma vienmēr ir teikusi: attiecības nekad neizdosies, ja abi to nevēlas.” 

 
14. Dažreiz tava pirmā mīlestība nav tava mūža mīlestība!

“Varbūt ar pirmo reizi viss neizdosies, taču nevajag padoties, jo varbūt ar otro reizi tu atradīsi savu patieso laimi. Mani vecāki ir kopā 25 gadus un, lai gan mans vectēvs nav mans bioloģiskais vectēvs, viņš ir labākais kas ar mūsu ģimeni ir noticis un es viņu ļoti mīlu.”


15. Nekad nepārstājiet darīt lietas, ko mīlat darīt kopā!

“Viņiem ir vienāda humora izjūta un viņu prioritāte ir darīt lietas, kas patīk viņiem abiem, lai gan ar vecumu viņiem paliek grūtāk to izdarīt.” 

 

Avots: mapi.huffpost.com

Saistītie raksti