Drīz pēc šķiršanās jau gatavs atkal precēties? 10 pazīmes, ka kāzas būs kļūda

Neizdevušās attiecības, kas beidzas ar laulības šķiršanu, nereti ir psiholoģiski smags trieciens. Pārsteidzoši gan, ka vairāk nekā puse šķirto pāru pēc laika atkal apprecas.

 

Pāru konsultanti iesaka vispirms izanalizēt, kādēļ izjuka iepriekšējās attiecības, un saprast, ko vēlētos sagaidīt no jaunā partnera.

FOTO: Shutterstock.com

Pāru konsultanti iesaka vispirms izanalizēt, kādēļ izjuka iepriekšējās attiecības, un saprast, ko vēlētos sagaidīt no jaunā partnera.

Pāru konsultanti vietnē bestlifeonline.com apkopojuši vairākas pazīmes, kuras norāda, ka, iespējams, labāk mazliet nogaidīt, pirms atkal iestūrēt laulības ostā.


Jums bail palikt vienam

Laulības šķiršana īpaši sāpīga var būt gados vecākiem cilvēkiem. Nevajadzētu precēties tikai baiļu dēļ, ka pretējā gadījumā nāksies dzīvi pavadīt vienatnē.

Dzīvojot laulībā, cilvēks pierod, ka blakus ir otrs cilvēks, tādēļ šķiršanās gadījumā vairs nemāk būt viens. Novērots, ka bieži cilvēki pieļauj kļūdu, iesaistoties attiecībās un vēl jo vairāk – apprecoties, jo izjūt nepieciešamību ar kādu būt kopā.

Pāru konsultanti iesaka vispirms izanalizēt, kādēļ izjuka iepriekšējās attiecības, un saprast, ko vēlētos sagaidīt no jaunā partnera. Labāk mazliet nogaidīt, sakārtot savas domas un pašapziņu, un tikai tad otrreiz precēties, kad jaunais partneris iepazīts un ir pārliecība, ka ar šo cilvēku kopdzīve izdosies. Pretējā gadījumā var atkal attapties pie sasistas siles.
 

Jūs joprojām domājat par savu iepriekšējo partneri

Domas par savu bijušo agri vai vēlu traucēs jaunajām attiecībām. Ja pieķerat sevi pie domas, ka labprāt atkal saietu kopā ar savu iepriekšējo partneri, tad tas signalizē par to, ka neesat gatavs uzsākt jaunas attiecības, kur nu vēl – otrreiz precēties. Vispirms būtu jātiek galā ar sevi un jāsaprot, kādēļ šādas domas nāk prātā. Labākais veids, protams, ir atklāta izrunāšanās ar šo cilvēku un var gadīties, ka viņš jūtas tāpat.

Ja saprasts, ka tomēr iepriekšējām attiecībām nav vairs iespējamās nākotnes, tad tāpat būtu jānogaida un jaunas attiecības jāuzsāk tad, kad domas par bijušo ir atstājušas prātu. Tikai tad, kad iepriekšējo attiecību grāmata aizvērta, tad var atvērt jaunu.
 


Jūs vainojat savu bijušo partneri pie tā, ka izjuka laulība

Pat ja attiecību izbeigšanu ierosinājis partneris, nevis Jūs, tomēr nedrīkst aizmirst, ka viena pagale nedeg. Attiecības vienmēr balstās uz diviem cilvēkiem, nevis vienu, tādēļ pie galarezultāta vienmēr vainojami būs abi.

Ja nespējat atzīt savu vainu, tad tas liecina, ka neesat gatavs jaunām attiecībām. Ikvienam ir jāsaprot seku cēloņi un tikai tad, kad tas izdarīts un saprasta arī sava vaina, tad cilvēks var būt gatavs jaunām attiecībām.


Jūs nespējat valdīt emocijas, kad tiek pieminētas iepriekšējās attiecības

Ja reizēs, kad kāds apjautājas par šķiršanos, Jūs izjūtat spēcīgas dusmas, aizvainojumu, vainu vai nožēlu, tad neesat līdz galam izstrādājis šīs emocijas.

Pāru konsultanti aicina pieņemt situāciju un šīs emocijas savā sirdī un prātā. Reizēm palīdzēt var dažādas speciālas terapijas. Neizstrādātas negatīvas emocijas var atspēlēties jaunajās attiecībās.


Jūsu jaunais partneris atgādina bijušo

Reklāma
Reklāma

Nenoliedzami katram ir sava gaume un nav jābrīnās, ja jaunais partneris gan vizuāli, gan pēc rakstura mazliet līdzinās iepriekšējam. Tomēr jāsaprot, ka, atkal izvēloties, piemēram, sociāli aktīvu partneri, nevar no šī cilvēka prasīt, lai viņš sēž mājās.

Pāru konsultanti bieži novērojuši, ka, izvēloties līdzīgus partnerus, tiek atkal piemeklētas līdzīgas likstas.


Jūs neesat ar jauno partneri apspriedis bērnu jautājumu

Ja iepriekšējās attiecībās piedzimuši bērni, tad jaunais partneris ne tikai jāiepazīstina ar atvasēm, bet arī jāpavēro, kā viņi saprotas. Ļoti svarīgi ir arī pārrunāt, kā šis cilvēks redz nākotni par kopā dzīvošanu un kādi uzskati viņam piemīt par bērnu audzināšanu. Ne mazāk svarīgi pārrunāt tematu par kopīgiem bērniem. Situācijās, kad vienam no pāra jau ir atvases, bet otram nav, var rasties domstarpības.


Jūs satiekaties mazāk nekā gadu

Pat, ja ir radusies sajūta, ka ir satikts īstais dzīvesbiedrs, tomēr pāru konsultanti iesaka nesteigties ar jaunu laulību slēgšanu, bet vispirms iepazīt otru cilvēku. Attiecību sākumā var rasties maldīgs priekšstats par otru, jo ir “rozā briļļu” periods, kad viss šķiet perfekti. Vismaz gads ir nepieciešams, lai redzētu partnera īsto raksturu.


Līdz šim vēl neesat nekad strīdējies ar jauno partneri

Lai arī tas var šķist mulsinoši, tomēr ir ļoti svarīgi saskarties ar strīda situāciju, lai redzētu, kā partneris uzvedas šādās reizēs un cik pretimnākošs ir. Ārēji cilvēks var būt miermīlīgs, bet, saskaroties ar strīda situāciju, kļūt ietiepīgs vai pat agresīvs. Var arī gadīties, ka cilvēkam ir tieksme uzspiest savu taisnību un piemīt nevēlēšanās rast kompromisu. Atpazīstot šādas rakstura īpašības, būtu kārtīgi jāizsver, vai tiešām esat gatavs ar šo cilvēku pavadīt kopā visu savu mūžu.


Jūs vēlaties apprecēties, lai citiem demonstrētu veiksmīgu dzīvi

Viena no lielākajām kļūdām ir slēgt laulību, ja pats iekšēji nejūtat tādu vajadzību. Novērots, ka nereti cilvēki precas, lai sabiedrībai demonstrētu laimīgu dzīvi. Laulības ir nopietns solis, un to nevajag spert, lai bijušajam partnerim vai kādam citam kaut ko pierādītu.  


Jūs vēlaties precēties, lai iegūtu finansiālu stabilitāti

Laulību šķiršana nenoliedzami var ietekmēt finansiālo stāvokli. Īpaši tas var attiekties uz tām personām, kuras iepriekš saņēmušas materiālu atbalstu no iepriekšējā partnera.

Precēties tamdēļ, lai atkal justos finansiāli stabili, ir liela kļūda. Pastāv liela iespēja, ka arī šāda laulība vēlāk tiks šķirta.

 Arī tad, ja šis stāsts nav par Jums, pāru konsultanti aicina ar jauno partneri pārrunāt finanšu jautājumus, lai vēlāk par tiem nerastos neērtas situācijas.


No portāla Jauns.lv

Saistītie raksti