Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 4/5
    Dace Mūrniece

    Ļoti jauka zobārste. Lieliski saprotas ar bērniem!!!!

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Smieklīgie aprīļa JOKU konkursa jociņi

  Aprīļa uzvarētājam balvā LEGO komplekts - LEGO® DUPLO Betmena alas izaicinājums, no 2 līdz 5 gadiem NEW 2017 Mammām un Tētiem kolektīvs ir izvēlējies aprīļa uzvarētāju un šo balvu iegūst Ilvija Tūtere - Zīberga! Apsveicam!   Sazinies ar mums (signe@mammam.lv) par balvas saņemšanu!     SMIEKLĪGĀ

Skatīt visus jokus

Dienas recepte

Sautēts trusis
Sātīgas pusdienas!

Receptes » Pīrāgi, kūkas un maize

Rabarberu tarte - recepte no jaunajiem rabarberiem

Recepte / Pīrāgi, kūkas un maize | Skatījumi 7797

Raža šogad nogatavojusies teju par nedēļu ātrāk nekā pērn, pateicoties siltajiem laikapstākļiem.

Rabarberi ir ne vien vitamīniem bagāts sezonāls produkts, bet arī lielisks papildinājums ierastajā ēdienkartē
Foto: Shutterstock.com

Rimi Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis norāda, ka rabarberi ir viens no sezonālajiem pašmāju produktiem, ko noteikti būtu vērts celt galdā gan svaigā, gan  pagatavotā veidā. „Rabarberi ir ne vien vitamīniem bagāts sezonāls produkts, bet arī lielisks  papildinājums ierastajā ēdienkartē, tādēļ ikvienam iesaku pagatavot mutē kūstošu saldo  ēdienu no rabarberiem, piemēram, rabarberu tarti,” norāda Normunds Baranovskis.    


Pavisam vienkārša recepte rabarberu tarta pagatavošanai:

  • Rabarberi – 4–5 gab.
  • Smilšu mīkla – 300 g
  • Saldais krējums – 120 ml
  • Olas – 2 gab.
  • Brūnais cukurs – 3 ēdamk.
  • Malts kanēlis – 1 tējk

 

Pagatavošana:
Izrullē smilšu mīklu un ieklāj to cepamajā formā. Lai mīklas malas neiekristu cepot, pa virsu mīklai ieklāj cepamo papīru un pieber formu pilnu ar kaltētiem zirņiem. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C un cep pamatni 20 minūtes. Izņem cepamo papīru. Viegli saputo olas ar cukuru, kanēli un pievieno krējumu. Lej krēmu izceptajā pamatnē. Noskalo rabarberu kātus, ja nepieciešams, nomizo. Griež garenās šķēlēs un liek pa virsu krēmam. Torti cep cepeškrāsnī 30–40 minūtes. Atdzesē un pasniedz draugiem un ģimenei.

Piesakies virtuves jaunumiem!


Raksts publicēts 1. May 2016 15:30



 

LAPAS KARTE