Želejas tornīši ar putukrējumu - ko, nez, tavs bērns savā ballītē teiktu par šiem krāšņumiem?

Nu jau pāris mēnešus esmu atklājusi želejas burvību. Tā kā neesmu nekāds virtuves guru, manas fantāzijas realizēšanai pietiek ar veikalā nopērkamo pulveri, kam jāpielej ūdens un jāatstāj vēsā vietā, kamēr saželē. Želeju ēdam kopā ar putukrējumu, saldējumu, svaigiem augļiem un bez nekā. Visādi garšo lieliski. 

Kārtiņas starp želejām jāliek plānas, lai tornīši negāztos (manējie ļoti gāzās). Otrs variants – neizmantot piparkūku formiņas, bet ko lielāku, piemēram, glāzes vai kādas nelielas bļodiņas. Autores foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kārtiņas starp želejām jāliek plānas, lai tornīši negāztos (manējie ļoti gāzās). Otrs variants – neizmantot piparkūku formiņas, bet ko lielāku, piemēram, glāzes vai kādas nelielas bļodiņas. Autores foto.

Nepieciešams

Alojas želeja (es izvēlējos kivi, apelsīnu un zemeņu)

cepumi (aptuveni 7 Selgas cepumi)

ābolu sula (10 ēdamkarotes)

biezpiens (200 gramu)

saldais krējums (mazākais iepakojums)

cukurs (aptuveni 6 ēdamkarotes)

 

Želejas gatavošana

Tas šajā receptē ir visvienkāršākais – atbilstoši uz paciņas norādītajai attiecībai želejas pulveri aplej ar ūdeni, maisa, kamēr pulveris izkūst. Kad padziest, liek ledusskapī. Es traukus pārklāju ar pārtikas plēvi un liku želēt uz balkona līdz nākamajam vakaram. 

 

Kārtiņa no cepumiem un ābolu sulas

Traukā saberž cepumus, pievieno ābolu sulu. Pagaida līdz cepumi samirkst, tad ar karoti cepumus samaisa viendabīgā masā.

 

Reklāma
Reklāma

Kārtiņa no biezpiena

Biezpienam pievieno pāris ēdamkarotes cukura un nedaudz saldā krējuma. Sablenderē viendabīgā masā. Ja ir vēlēšanās, var pievienot rozīnes.

 

Putukrējums garnēšanai

Atlikušajam saldajam krējumam pievieno cukuru. Puto, kamēr putukrējums gatavs. 

 

Tornīšu gatavošana

Ar piparkūku formiņu palīdzību želejā izspiež dažādu kontūru gabaliņus. Starp divām dažādām želejām liek vai nu kārtiņu no cepumiem un ābolu sulas, vai kārtiņu biezpiena. Kārto uz šķīvja, izdekorē ar putukrējumu.

 

Padoms: kārtiņas starp želejām jāliek plānas, lai tornīši negāztos (manējie ļoti gāzās). Otrs variants – neizmantot piparkūku formiņas, bet ko lielāku, piemēram, glāzes vai kādas nelielas bļodiņas. 

 

Autore: ģimenes portāla mammamuntetiem.lv redaktore Audra Šauere, kura ar pavārmākslu ir uz Jūs. 

 

Sastāvdaļas