Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 4/5
    Dace Mūrniece

    Ļoti jauka zobārste. Lieliski saprotas ar bērniem!!!!

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Joku konkurss: Ome māca runāt!

Aleksa jociņš: Mazais Aleksis ļoti šļupst, bieži runā citus burtiņus. Omīte, gribēdama pamācīt, saka: Aleksīt, atkārto - g, g, g... gribu! Aleksis: G, g, g... ļipu!     __________________________________________________________________________ Visus konkursam iesūtītos jokus lasi ŠEIT! Lai iesūtītu savu joku konkursam, SPI

Skatīt visus jokus

Dienas recepte

Sautēts trusis
Sātīgas pusdienas!

Receptes » Siltie ēdieni

Rīsi ar citroniem un Indijas riekstiem

Recepte / Siltie ēdieni | Skatījumi 4577

Ar rīsiem ir tāpat kā ar lēcām: mazliet fantāzijas, un no tiem var pagatavot pamatēdienu.

Sastāvdaļas:

1 glāze rīsu

50 g Indijas riekstu

750 ml verdoša ūdens

1/2 citrona

1 tējkarote kurkumas pulvera
1/2tējkarotes sinepju sēklu
1 tējkarote olīveļļas
saišķītis piparmētras
jūras sāls
 
Gatavošana:
Katlā ber rīsus, pārlej ar verdošu ūdeni, pievieno sāli un kurkumas pulveri. Rīsus vāra gatavus.
Pannā sakarsē olīveļļu un apcep riekstus, pievienojot sinepju sēkliņas.
Gatavos rīsus sajauc ar riekstiem un sinepju sēkliņām, pārlej ar citrona sulu un pārkaisa ar piparmētras lapiņām.
 
Ar rīsiem ir tāpat kā ar lēcām: mazliet fantāzijas, un no tiem var pagatavot pamatēdienu. Tas attiecas ne tikai uz risoto, kurš tā gatavošanas prasmi apguvušajiem izdodas jebkurā gadījumā - gan ar sarkanvīnu, gan ar bumbieriem, gan aknām. Par risoto vien var sarakstīt grāmatu. Tāpat ir ar irdenajiem rīsiem, piemēram, basmati: Indijas riekstus var aizstāt ar pistācijām vai mandelēm, bet kurkumu aizstāt gan neiesaku, jo tā ne vien piešķir aromātu un krāsu, bet ir arī neticami veselīga. Ja jūs kaitina spilgti dzeltenā krāsa, negatavojiet šo ēdienu!
 
Recepte no Jūlijas Visockas grāmatas "Viens un divi - gatavs!"  (Zvaigne ABC)

Piesakies virtuves jaunumiem!


Raksts publicēts 27. Jan 2013 09:00



 

LAPAS KARTE