Saldais zemnieku gaumē

 11. oktobris 2009 12:00 Recepte  skatījumi: 11209



Foto: Inese Stuģe


Būtu ļoti labi, ja rupjmaize būtu nobriedusi, bet āboli gan skābie, gan saldskābie, tas piedod saldajam labāku garšu.
Tātad rupjmaizi sagriežam 1 x 1 cm lielos kubiņos, ābolus šķēlītēs.
Saldo gatavo čuguna pīlē. Pīles dibenu izklājam ar margarīna šķēlītēm, tām pa virsu liekam rupjmaizes kārtu (tā lai nosegtu dibenu), tālāk liekam ābolu kārtu, to bagātīgi nokaisām ar cukuru un kanēli. Un atkal liekam rupjmaizi - ābolus - cukuru. Pēdējai kārtai jābūt rupjmaizei. Tai pa virsu uzberam cukuru un atkal noklājam ar margarīna šķēlītēm.Liekam bez vāka, jau iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos uz kādām 30 - 40 min.
Pasniedz atdzisušu ar pienu.
         Lai labi garšo : )

Sastāvdaļas

1. Rupjmaize
1 kukulītis
2. Āboli
5 - 6 gab.
3. Margarīns
100 gr
4. Cukurs
5. Kanēlis


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk