Kabaču — tomātu kārtojums

 17. septembris 2009 13:25 Recepte  skatījumi: 55253

Viegls un garšīgs ēdiens, ko var pasniegt gan siltu, gan aukstu — kā salātus.



Foto: mammamuntetiem.lv

Ir īstais laiks šī lieliskā ēdiena gatavošanai!


Šī ēdiena pagatavošanai nepieciešams trauks ar augstām malām, ko drīkst izmantot cepeškrāsnīs.

1.    Kabaci sagriež šķēlēs, apviļā miltos un olā, kas sajaukta ar garšvielām, un apcep uz pannas zeltaini brūnas;
2.    Sagriež šķēlēs tomātus;
3.    Pagatavo mērci — krējumu un/vai majonēzi sajauc ar sāli, pipariem, sasmalcinātiem ķiplokiem u.c. garšvielām pēc izvēles (ķiploks ir ļoti ieteicams);
4.    Traukā pamīšus kārto kabaci, tomātus un mērcīti veido kārtojumu, līdz pilns trauks;
5.    Kārtojumu cepeškrāsnī cep vidēji 15-20 minūtes, īsi pirms ņemšanas ārā kārtojumu pārkaisa ar sieru.

Receptes gatavošanu pa soļiem skati bilžu galerijā!

FOTO: Kabaču kārtojums

 

 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas

1. Kabači
2. Eļļa cepšanai
3. Rīvēts siers pārkaisīšanai
4. Sāls, pipari
5. Milti
6. Krējums un/vai majonēze
7. Ķiploki
8. Ola
9. Tomāti
10. Zaļumi


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk