Mūsu vasaras "obligātais" pasākums – atpūta "Avārijas brigādes" parkā

"Kad mēs brauksim ar tārpiņu?" vēl ziemā jautāja mūsu mazā meita, nevarot sagaidīt ikgadējās izpriecas izklaides parkā "Avārijas brigāde". Jau trešo gadu mūsu vasara nav iedomājama bez ABparka apmeklējuma, kur viena no iemīļotākajām atrakcijām mūsu ģimenei ir mazais amerikāņu kalniņš jeb Tārpiņš un arī dinozauru izpēte.
10 gadus vecais Ernests šogad ABparkā izkalidējās jau otro reizi, bet četrgadīgā Viktorija šurp brauc trešo vasaru pēc kārtas. Ielīst dinozaura rīklē un izpētīt milzu zobus – tas ir super!

FOTO: Sigita Āboltiņa

10 gadus vecais Ernests šogad ABparkā izkalidējās jau otro reizi, bet četrgadīgā Viktorija šurp brauc trešo vasaru pēc kārtas. Ielīst dinozaura rīklē un izpētīt milzu zobus – tas ir super!

Šogad izklaides parku apmeklējām sešu cilvēku kompānijā, no kuriem trīs bija pieaugušie un viens pusaudzis. Kā ikreiz, atkal pārliecinājos, ka šeit interesanti ir visiem, jo pat skeptiskākie atrod sev aizraujošas nodarbes, turklāt visas dienas garumā. 

 

 

Lai gan parasti savu ABparka apmeklējumu sākam ar braucienu Tārpiņā, šoreiz atrakcija uz dažām stundām bija slēgta ļoti priecīga iemesla dēļ – turpat līdzās tika būvēta jauna atrakcija! Jā, šis arī ir viens no iemesliem, kamdēļ “Avārijas brigādi” ir vērts apmeklēt atkal un atkal – te arvien top kas jauns. 

 

Mūsu kompānijas jaunākā parka apmeklētāja gan nebēdāja un uzreiz devās uz savu otru mīļāko atrakciju – Ķenguru. Piebildīšu, ka šādus nosaukumus atrakcijām esam devuši mēs paši, lai zinātu, par kuru no daudzajām izklaidēm ir runa, taču parasti viss ir skaidrs arī citiem mūsu draugiem, kuri bijuši ABparkā, jo atrakcijām devuši tādus pašus vārdus. 

 

 

Kamēr lielie devās pierakstīties uz konkrētu laiku izklaidēm ūdens atrakcijās un lāzertagā, mazākie izkāpelējās dinozauru mugurās. Ir iespēja pasēdēt vairāku šo milzeņu mugurās, tāpat var ielīst kāda dinozaura mutē vai izmēģināt, kā ietilpsti šī gigantiskā dzīvnieka olā. Ik gadu arī šis ir obligāti paveicams uzdevums, jo mazākie lieliski atceras, cik daudz sniedzās pāri olas malām pērn, un, protams, ir milzu prieks, ka šogad viņi jau krietni paaugušies. 

 

 

Un tad jau parasti seko sacensības autodromā, kurš vairāk apļu apbrauks atvēlētajā laikā. Arī šogad mūsu pusaudzis palika nepārspēts. Pēc tam mazākie dodas uz Lidmašīnām, bet lielākie uz Super karuseli, tad seko gājiens uz velokartiem, kur arī notiek sacensības un kurās arī parasti uzvar mūsu pusaudzis. Tālāk jau “Avārijas brigādes” pilsētiņas apskate un mājiņu izstaigāšana, bet pēc tam daļa dodas uz lāzertagu, citi uz šautuvi, vēl daļa, un parasti tās esam mēs – meitenes – uz kameršļūkšanas trasi. 

 

 

Ikreiz ir bailīgi, bet ikreiz gribas vēl un vēl. Kad visi atkal satikušies un papusdienojuši, laiks lielajam golfa turnīram. Arī tajā piedalās visi, taču visbiežāk mazākajiem pietiek pacietība kādiem pieciem celiņiem, un tad jau jādodas izpriecāties uz lecamspilveniem – gan lielo, gan ar ūdeni pildīto. Vēl nekad nepaejam garām ugunsdzēsēju mašīnai, kur sacenšamies, cik tālu katrs aizšaus ūdeni, kā arī iemēģinām strūklaku, kuru pats var darbināt, kā vien vēlas. 

 

Reklāma
Reklāma

 

Pēc tik spraigām aktivitātēm gribas mazliet piesēst, un šim nolūkam der gan virtuālās realitātes atrakcija, kur var pasēdēt un izbaudīt, piemēram, galvu reibinošu traukšanos ar moci, gan arī kāds no karuseļiem. Var doties uz tiem pašiem, kas jau pašā sākumā izbraukti, vai arī var iet uz nervus kutinošāku atrakciju ar nosaukumu Svārsts, kas izvietots netālu no virvju trases. 

 

 

Turpat līdzās ir arī karuseļi mazākajiem parka apmeklētājiem. 

 

 

ABparka feino ūdens pasauli šoreiz izbaudīja tikai puiši, jo mēs, meitenes, solidarizējāmies ar mazo Viktoriju, kura nupat kā bija atveseļojusies un tāpēc vēl kādas dienas dzīvojās saudzīgākā režīmā, atturoties no peldēm un citām ar ūdeni saistītām izklaidēm, taču visus citus gadus gan esam bariņā iemēģinājuši patiešām lieliskās ūdens atrakcijas. Ir tā sauktās lielās un ir mazajiem domātās, bet paši, paši mazākie var izdzīvoties ūdens spēļu laukumiņā vai izbraukāties ar katamarāniem. Tas viss ir droši, jo katram tiek izsniegtas glābšanas vestes. 

 

 

Toties visi kopā izstaigājām virvju trasi, kurā ir dažādu grūtības pakāpju uzdevumi un izbraukājāmies ar vilcieniņu pa pasaku mežu. 

 

 

Noslēgumā vēlreiz izbraucām katrā karuselī un tikām arī savā mīļajā Tārpiņā, kurš nu jau darbojās.

 

 

Ieteikumi no mūsu pieredzes

  • Ja īr mazs bērns un/vai līdzi daudz mantu, ir vērts noīrēt turpat pie ieejas esošos velkamos koka ratus. Pērn mūsu meita tajos pat nosnauda dienas miedziņu.
  • Ūdens atrakcijām un lāzertagam vislabāk pierakstīties uzreiz pēc ierašanās ABparkā un tad doties baudīt pārējās atrakcijas.  
  • Gan mēs, gan mūsu draugi parasti braucam uz parka atvēršanas laiku plkst. 10.00 vai vēlākais uz pulksten 11.00 un dzīvojamies līdz pat tā slēgšanai plkst. 19.00. Tur patiešām ir, ko darīt!
  • Mēs līdzi ņemam kādas uzkodas (parasti tie ir sagriezti augļi, svaigie gurķi, burkāni, kādi batoniņi, pīrādziņi un želejkončas) un dzeramo ūdeni. dienas vidū paēdam “kārtīgu ēdienu” turpat esošajās ēstuvēs. Vislielākā no tām un visplašākā ēdienu izvēle ir pie ieejas tuvākajā ēstuvē, kur nopērkama pat zupa un tiešām gards kartupeļu biezenis, kas dikti garšo mazajiem. Cenas draudzīgas, taču, protams, var ņemt līdzi ēdienu pats un sarīkot pikniku. 
  • Parkā ir speciāla telts mazuļu barošanai un pārtīšanai jeb Māmiņu telts. Izmantojusi to neesmu, tāpēc nezinu, cik ērta tā ir, taču no apkārtējo acīm paslēpties var, lai pabarotu un apkoptu savu mazuli. 
  • Un vēl man gribas uzteikt tīrību labierīcībās. Līdz šim nevienās no tām ne reizi nav bijis tā, ka ieej un tūdaļ gribas mesties ārā smakas vai netīrības dēļ – katrreiz viss bijis tiešām sakopts. 

Saistītie raksti