Vai uz Dziesmu un deju svētkiem drīkst nākt ar bērnu ratiņos? Organizatori atbild uz dažādiem vecāku jautājumiem

No 30. jūnija sākas XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un deju svētki. Dažādi pasākumi Rīgā norisināsies nedēļas garumā līdz pat 9. jūlijam. Tiem vecākiem, kuri lielos koncertus Daugavas stadionā un Mežaparka estrādē vēlas apmeklēt kopā ar bērniem, ir radušies jautājumi. "Mammamuntetiem.lv" atbildes meklē pie pasākuma organizatoriem.
Gan Daugavas stadiona, gan Mežaparka estrādes teritorijā būs īpaši aprīkota bērnu ratu novietne, savukārt, skatītāju zonā ar bērnu ratiem, t.sk. salokāmajiem, ieiet nedrīkstēs.

FOTO: LETA

Gan Daugavas stadiona, gan Mežaparka estrādes teritorijā būs īpaši aprīkota bērnu ratu novietne, savukārt, skatītāju zonā ar bērnu ratiem, t.sk. salokāmajiem, ieiet nedrīkstēs.

“Kas jāņem vērā, ja uz Dziesmu un deju svētku lielkoncertiem Daugavas stadionā un Mežaparka estrādē grib ņemt līdzi bērnu ratiņos?”

Atbilde: "Katrs vecāks vislabāk zina savu bērnu un vislabāk var izvērtēt, vai bērns varēs klausīties koncertus, kas nereti notiek vēlos vakaros un ilgst vairākas stundas. Bērniem līdz septiņu gadu vecumam biļete nav nepieciešama, ja netiek aizņemta atsevišķa sēdvieta.

Gan Daugavas stadiona, gan Mežaparka estrādes teritorijā būs īpaši aprīkota bērnu ratu novietne, savukārt, skatītāju zonā ar bērnu ratiem, t.sk. salokāmajiem, ieiet nedrīkstēs."

 

Vai drīkstēs ienest līdzpaņemtos ēdienus un dzērienus? Ne tikai zīdaiņa pārtiku, bet arī lielākiem bērniem.

Reklāma
Reklāma

Atbilde: “Saskaņā ar Svētku noteikumiem, norišu vietu teritorijās pārtiku ienest nedrīkstēs, izņemot speciālo un zīdaiņu pārtiku. Uzkodas – cepumi, rieksti vai žāvēti augļi mazos iepakojumos – ir pieļaujamas.”

 

Vai organizatori rekomendē bērniem ņemt līdzi skaņu slāpējošas austiņas?

Atbilde: “Dziesmu un deju svētku specifika ir dabiska skaņa, arī pārstāvētie žanri nepaģēr specifisku, rokmūzikai vai estrādes mūzikai raksturīgu apskaņošanu. Tomēr vecāki paši vislabāk zina savu mazuļu labsajūtas līmeni, līdz ar to arī skaņu slāpējošās austiņu lietošana ir vecāku ziņā. Potenciāli austiņas var būt noderīgas deju koncertos un pūtēju orķestru lielkoncertā.”

Saistītie raksti