Šonedēļ atzīmē Starptautisko bērnu aizsardzības dienu; tai par godu Vecrīgā notiks Bērnu dienas festivāls

Starptautiskā bērnu aizsardzības diena ir 1. jūnijā, un tai par godu Rīgā notiks Bērnu dienas festivāls – Doma laukums pārvērtīsies par svētku vietu bērnu atpūtai, rotaļām, priekam, smiekliem un bērnības svinēšanai. Pasākuma centrālais notikums ir lielkoncerts, kurā no plkst. 11.00 līdz 17.00 uzstāsies bērni un jaunieši no visas Latvijas, savukārt noslēgumā muzicēs grupa “Citi zēni”. Festivāls apmeklējams bez maksas. 
Bērnu dienas festivāla mērķis ir godināt bērnus un vērst sabiedrības uzmanību uz viņu vajadzībām un atbalstu.

FOTO: Publicitātes foto

Bērnu dienas festivāla mērķis ir godināt bērnus un vērst sabiedrības uzmanību uz viņu vajadzībām un atbalstu.

Bērnu dienas festivāla mērķis ir godināt bērnus un vērst sabiedrības uzmanību uz viņu vajadzībām un atbalstu; festivālu jau ceturto gadu rīko vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”, atbalsta Bērnu aizsardzības centrs un Rīgas valstspilsētas pašvaldība.

 

Skatuves programmā mūzika, dejas un sports

Skatuves programma norisināsies no plkst. 11.00 līdz 17.00, to bērni un jaunieši vadīs kopā ar aktieri Oskaru Florencu-Vīksni, reperi Ozolu un grupas “Citi zēni” solistu Jāni Pētersonu. Festivālu atklās labklājības ministrs Uldis Augulis un vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa, savukārt noslēgs grupas “Citi zēni” koncerts. 
 

Viens no pasākuma vadītāju pāriem būs mūziķis Jānis Pētersons un dejotāja Lība.

 

Bērnu un jauniešu lielkoncertā dienas garumā uzstāsies dažādu novirzienu kolektīvi – būs skatāmi daudzveidīgi deju žanri, dziedātāji, mūzikas instrumentu ansambļi un pat cīņas un citi sporta veidi. 

“Koncerts būs patiesi krāšņs – bērni rādīs savas prasmes un arī iespējas, kur un ko var mācīties. Piemēram, uzstāsies bērnu un jauniešu pūtēju orķestris, zvanu ansamblis, koklētāji, akordeonisti, kā arī dziedātāji. Būs skatāmas arī dažāda novirziena dejas, piemēram, tautiskās dejas, hiphops, steps, sporta dejas, laikmetīgās dejas un pat karsējmeiteņu šovs. Tāpat gaidāmi akrobātikas priekšnesumi, cirks, dronu paraugdemonstrējumi, kapoeiras cīņas mākslas šovs un citas uzstāšanās,” Bērnu dienas programmu iezīmē festivāla rīkotāja, vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

 

Darbosies brīvdabas frizētava

Sestdien visu Doma laukumu piepildīs daudzveidīgas aktivitātes, kas būs saistošas dažāda vecuma bērniem. Piemēram, drošības zonā varēs apgūt, kā sniegt pirmo palīdzību sev un draugam, ja piedzīvota kāda trauma, iesaistīties eksperimentos varēs kopā ar RTU Zinātkāres centru “Futurimo Rīga”, Bērnu aizsardzības centra stendā varēs uzzināt par atbalsta iespējām ģimenei, tāpat gaidāmas stafetes un dažādas spēles, kurās laimēt gardas balvas. 

Un vēl Bērnu dienas festivālā dabosies brīvdabas frizētava, kurā salona “Pinku Nams” frizieres apmeklētājiem veidos stilīgas frizūras, turklāt – bez maksas! 

Darbosies arī mazuļu zona, kur nesteidzīgā atmosfērā pārtīt un pabarot savu bērniņu, ja nepieciešams.

Reklāma
Reklāma

 

Iespēja spēlēt hokeju ar Edgaru Masaļski, mini basketbolu – ar Žani Peineru

Hokeja skola “Baltijas vilki” Doma laukumā uz festivāla laiku ierīkos mākslīgā ledus laukumu! Uz tā festivāla dalībnieki varēs iejusties hokejistu lomā, izdarot metienus hokeja vārtos. Bērnu dienas festivālā piedalīsies arī hokeja skolas mazie hokejisti un skolas līdzdibinātājs, nopelniem bagātais vārtsargs Edgars Masaļskis. 


 

Vēl vienu sporta zvaigzni varēs satikt mini basketbolā. Proti, pasākumā apmeklētājiem būs iespēja ne vien piedalīties “Actimel” un “Danonki” spēlēs un cienāties ar populārajiem jogurta dzērieniem, bet arī “Danonki” mini basketbolā no plkst. 15.00 līdz 17.00 izaicināt pašu Žani Peineru!

 

Dzeramais ūdens un sauļošanās krēmi – pieejami bez maksas 

Ikvienā no vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” rīkotajiem pasākumiem dzeramais ūdens “Akvile” apmeklētājiem ir pieejams bez maksas. Šoreiz, ņemot vērā karstos un saulainos laikapstākļus, pasākuma rīkotāji ir nodrošinājuši arī, lai nepieciešamības gadījumā Drošības zonā var bez maksas uzklāt dermokosmētikas “Babé” un “Avène” saules aizsargrēmus.

 

Par Bērnu dienas festivālu

Bērnu dienas festivāls ir īpaši bērnu un jauniešu godināšanai veidots pasākums, ko līdz ar skolēnu vasaras brīvlaika sākšanos un Starptautiskās bērnu aizsardzības dienas atzīmēšanu rīko vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”

 

Šogad festivāls notiek sestdien, 1. jūnijā, no plkst. 11.00 līdz 17.00 Vecrīgas sirdī – Doma laukums būs pilnībā pārvērsts par svētku vietu bērnu atpūtai, rotaļām, priekam, smiekliem un bērnības svinēšanai. Lielkoncertā uzstāsies vairāk nekā 500 bērnu no visas Latvijas, koncerts noslēgsies ar grupas “Citi zēni” sniegumu. Doma laukumā dienas garumā gaidāmas arī citas dažāda vecuma bērniem piemērotas aktivitātes; pasākumā un aktivitātēs varēs piedalīties bez maksas. 
 

Bērnu dienas festivāla mērķis ir vērst sabiedrības uzmanību uz bērnu vajadzībām un atbalstu. Festivālu atbalsta Bērnu aizsardzības centrs un Rīgas valstspilsētas pašvaldība.

Saistītie raksti