Bērnu dienas festivālā Doma laukumā bērniem kopā ar Edgaru Masaļski būs iespēja uzspēlēt hokeju

Par godu Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai un skolēnu vasaras brīvlaika sākumam sestdien, 1. jūnijā, no plkst. 11 līdz 17, Doma laukums Vecrīgā būs pilnībā pārvērsts par svētku vietu bērnu atpūtai, rotaļām, priekam, smiekliem un bērnības svinēšanai. Pasākumā būs ierīkots arī mākslīgā ledus laukums, kur uzspēlēt hokeju ar hokeja skolas “Baltijas vilki” pārstāvjiem un hokeja leģendu Edgaru Masaļski!
Bērnu dienas festivālā piedalīsies mazie hokejisti un arī hokeja skolas Baltijas vilki līdzdibinātājs, nopelniem bagātais vārtsargs Edgars Masaļskis.

FOTO: Publicitātes foto

Bērnu dienas festivālā piedalīsies mazie hokejisti un arī hokeja skolas "Baltijas vilki" līdzdibinātājs, nopelniem bagātais vārtsargs Edgars Masaļskis.

Lai godinātu bērnus un pievērstu uzmanību viņu vajadzībām, Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, tas ir, 1. jūnijā, notiks Bērnu dienas festivāls, ko rīko vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”, atbalsta Bērnu aizsardzības centrs un Rīgas valstspilsētas pašvaldība. Festivāla centrālais notikums ir lielkoncerts, kurā uzstāsies vairāk nekā 600 bērnu un jauniešu no visas Latvijas – dziedātāji, dejotāji, muzikanti, folkloristi, triku meistari, sportisti un citi mākslinieki. Koncerts noslēgsies ar grupas “Citi zēni” uzstāšanos.

 

Gaidāmi hokeja un cīņas mākslas paraugdemonstrējumi

Pasākuma laikā Doma laukumā gaidāmas daudzveidīgas aktivitātes, kurās bez maksas varēs piedalīties ikviens pasākuma apmeklētājs. Piemēram, sportisti uzstāsies ne vien uz skatuves, bet arī piedāvās aktīvi līdzdarboties. Lai to nodrošinātu, hokeja skola “Baltijas vilki” Doma laukumā izveidos hokeja laukumu no mākslīgā ledus! 

 

 

Festivāla dalībnieki varēs iejusties hokejistu lomā un izdarīt metienus hokeja vārtos. Hokeja skola “Baltijas vilki” ir dibināta 2019. gadā, tās dibinātāji ir Latvijas hokeja leģendas Mārtiņš Cipulis un Edgars Masaļskis, kuri savas zināšanas nodod jaunajiem hokejistiem. “Baltijas vilki” nu ir kļuvusi par vienu no TOP hokeja skolām, izcīnot uzvaras gan Latvijas čempionātā, gan starptautiskos turnīros. Bērnu dienas festivālā piedalīsies mazie hokejisti un arī skolas līdzdibinātājs, nopelniem bagātais vārtsargs Edgars Masaļskis. 

 


Tuvplānā būs iespēja iepazīt arī brazīliešu nacionālo cīņas mākslu kapoeiru (capoeira), kas sevī ietver akrobātikas, dejas un spēles elementus 

Reklāma
Reklāma

 

un kas radusies 18. gadsimtā vergu vidū, cīnoties par savu brīvību. Kapoeira arvien populārāka kļūst arī Latvijā – “Capoeira Latvia” nodarbības notiek ne vien Rīgā, bet arī Jelgavā un Tukumā, turklāt šajā pavasarī aizvadīts pirmais kapoeiras čempionāts.

 

 

Bērniem mācīs pirmās palīdzības sniegšanu sev un draugam

Gadu no gada Latvijā diemžēl saglabājas augsti bērnu mirstības rādītāji no nejauši gūtām traumām, tāpēc Bērnu dienas festivālā, kas ir Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai veltīts pasākums, darbosies arī Drošības zona”. Tajā pirmās palīdzības instruktori mācīs, kā sniegt pirmo palīdzību sev vai draugam, savukārt mazākie apmeklētāji aicināti ierasties ar savu rotaļlietu uz “Brūču staciju”. Apmācības vadīs pirmās palīdzības pasniedzēji un instruktori no Rīgas Stradiņa universitātes, kas gan bērniem, gan pieaugušajiem palīdzēs apgūt vai atjaunot zināšanas par atdzīvināšanas pasākumiem ar un bez defibrilatora (AED), kā arī rīcību aizrīšanās gadījumā. Mazākie apmeklētāji aicināti ierasties ar savām lellēm vai rotaļu lāčiem, lai dakteru vadībā iemācītos uzlikt pārsēju brūcei.

 

Skaties video atskatu no iepriekšējā Bērnu dienas festivāla!


Par Bērnu dienas festivālu

Bērnu dienas festivāls ir īpaši bērnu un jauniešu godināšanai veidots pasākums, ko līdz ar skolēnu vasaras brīvlaika sākšanos un Starptautiskās bērnu aizsardzības dienas atzīmēšanu rīko vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”. Šogad festivāls notiek sestdien, 1. jūnijā, no plkst. 11 līdz 17, Vecrīgas sirdī – Doma laukums būs pilnībā pārvērsts par svētku vietu bērnu atpūtai, rotaļām, priekam, smiekliem un bērnības svinēšanai. Lielkoncertā uzstāsies vairāk nekā 600 bērnu no visas Latvijas, koncerts noslēgsies ar grupas “Citi zēni” uzstāšanos. Doma laukumā dienas garumā gaidāmas arī citas dažādu vecumu bērniem piemērotas aktivitātes. Bērnu dienas festivāla mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību bērnu vajadzībām un atbalstam. Festivālu atbalsta Bērnu aizsardzības centrs un Rīgas valstspilsētas pašvaldība. Jaunumiem par Bērnu dienas festivālu var sekot līdzi ģimenes portālā www.mammamuntetiem.lv.

Saistītie raksti