Sarunas par sievietes veselību tiešsaistē un bez maksas: uzdod arī savu jautājumu speciālistiem

Jau šonedēļ, 6. un 7. martā, katru dienu no plkst. 15.30–17.30 Dzemdes kakla vēža izglītības fonds pirmo reizi Latvijā organizē tiešsaistes sarunas, kas veltītas sievietes veselībai. Uzmanības centrā – dzemdes kakla vēzis.
Tā ir slimība, kas skar katru sešpadsmito Latvijas sievieti.

FOTO: Shutterstock.com

Tā ir slimība, kas skar katru sešpadsmito Latvijas sievieti.

15 vadošie Latvijas veselības aprūpes speciālisti, tai skaitā Dzemdes kakla vēža izglītības fonda vadītāja Kristīne Pčolkina, Latvijas ginekologu un dzemdību speciālistu asociācijas vadītāja Vija Veisa, infektoloģe Dace Zavadska u.c., skaidros, kas ikvienai sievietei būtu jāzina par šo saslimšanu. 

 

Tiešsaisti meklē ŠEIT


Tiešraides programma 6. martā:

Reklāma
Reklāma
  • 15.40–16.10: 21. gadsimta Latvijas sievietes profils – vai pietiekami rūpējamies par sevi?  Latvijas sieviešu rūpes par savu veselību un vai darām pietiekami savā labā.
  • 16.15–16.45: CPV – vēža izraisītājs. Kas ir šis bīstamais vīruss, kā tas nonāk mūsu organismā un kā varam sevi pasargāt no tā attīstīšanās par vēzi?
  • 16.50–17.30: Krūts un dzemdes kakla vēža skrīnings – soli pa solim.

 

Tiešraides programma 7. martā:

  • 15.35–16.10: Kā sevi pasargāt no dzemdes kakla vēža? Kā vakcīna pret CPV sievietes var pasargāt no dzemdes kakla vēža. Skaidrojam vakcīnas efektivitāti un nozīmi savas un savas ģimenes pasargāšanā.
  • 16.15–16.40: Dzemdes kakla priekšvēža slimība. Kas ir dzemdes kakla priekšvēža slimība, kā to atklāt un kā neļaut tai attīstīties par dzemdes kakla vēzi.
  • 16.45–17.00: CPV ietekme uz pāru neauglību. Kā sevi pasargāt un savlaicīgi novērst riskus.
  • 17.00–17.30: CPV vakcīna pieaugušajiem – kādēļ jāpalielina valsts apmaksātas vakcinācijas vecuma slieksnis. Speciālisti skaidro, kādēļ ārkārtīgi svarīgi valsts apmaksātu vakcināciju nodrošināt ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem.

Saistītie raksti