"Viss dārzs, zemenes, zirņi, burkāni bija smirdīgas masas putas" – Ilzes bērnības piedzīvojums

"Kaimiņos dzīvoja pensionēta kasiere, kas bija augsti godāta tā laika sabiedrībā, taču neganta tante," raksta "Mammamuntetiem.lv" lasītāja Ilze.
Stāsts, kā bērni pārmācīja negantu kaimiņieni.

FOTO: Shutterstock.com

Stāsts, kā bērni pārmācīja negantu kaimiņieni.

Ilze savu bērnības dienu piedzīvojumu iesūtījusi "Mammamuntetiem.lv" un Francijas dermokosmētikas zīmola Avène rīkotajam jautro stāstu konkursam "Vecāku nedienas".

 

Mana bernība bieži pagāja pie opīša vasaras dārza mājā. Un arī tā vasara nebija izņēmums. Bija gana jautri, jo bērnu bija daudz – jo īpaši mazajām meitenēm patika spēlēt ķerenes ar lielajiem puišiem. 

 

Kaimiņos dzīvoja pensionēta kasiere, kas bija augsti godāta tā laika sabiedrībā, taču neganta tante, kas mūs, bērnus, dzenāja un kliedza, ka traucējam viņai dzīvot. 

Viens no puišiem bija dzirdējis par rauga burvīgajām pārvertībām karstumā sirsniņmājā. Izlēmām pamēģināt kaimiņienei atriebties. Vēl jo vairāk tāpēc, ka viņa mums neatdeva bumbu, kas bija nokļuvusi viņas rīcībā. 
 

Visi sameta kopā savu kabatas naudu un nopirka vairākas paciņas rauga.
Noskatījāmies, kad kaimiņiene dodas uz jūru, drosmīgākajs puika pārlēca pār sētu un sameta visu raugu sirsniņmājiņā.

 

Vakars klāt, kaimiņiene no jūras arī klāt, bet, ak vai, nekas no rauga solītā brīnuma nenotika. Visi bijām dusmīgi un bēdīgi reizē, jo nauda pagalam un prieka nekāda.

 

Reklāma
Reklāma

Pienāca rīts, un es pamodos no milicijas sirēnu skaņas. Opis ienākot tik noteica, ka kaimiņienei kāds labi sadevis. Es devos paskatīties, vai tiešām kāds piekāvis viņu. Neticēju tam, ko manas acis redzēja – viss dārzs, visas zemenes, zirņi, burkāni utt. bija smirdīgas masas putas. Nebija neviena brīva vietiņa, un masa gurkstot putoja kā limonāde. 

Kaimiņiene gumijniekos skraidīja un bļāva, ka sauks pie atbildības vainīgo. Miliči knapi valdīja smieklus, jo laikam kaimiņienes slava bija aizgājusi plašumā. Pēc laika atbrauca arī ugunsdzēsēji glābt dārza ražu, bet rezultātā tā gada gardumi gāja secen. Arī mums (mēs kaimiņienes ogas un ābolus mēdzām pa kluso čiept). 

Kopš tās dienas kaimiņienei bija cita raize – un visa vasara bija mūsu!

 

Par konkursu

Balvas ieguvējus paziņosim 31. janvārī!

 

Galvenās balvas ieguvējs saņems “Avène” produktus 135 eiro vērtībā, un vēl divi laimīgie iegūs 75 eiro vērtu dāvanu. 

 

Saistītie raksti