Tuvākajās dienās rīdzinieki var palikt bez apkures

Šobrīd pieejamā laikapstākļu prognoze liecina, ka tuvāko dienu laikā āra gaisa temperatūra sasniegs līdz pat +14 grādu atzīmi. SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) atgādina, ka visas tā apsaimniekošanā esošās ēkas ir aprīkotas ar automātiskiem siltummezgliem, kuri pārtrauc apkures padevi brīdī, kad āra gaisa temperatūra sasniedz jau +12 grādu atzīmi.
Saskaroties ar piedāvājumiem patvaļīgi gaisot sistēmu, nekavējoties aiciniet to nedarīt – ja notiks iejaukšanās apkures sistēmā, tā pārtrauks normāli funkcionēt

FOTO: Shutterstock.com

Saskaroties ar piedāvājumiem patvaļīgi gaisot sistēmu, nekavējoties aiciniet to nedarīt – ja notiks iejaukšanās apkures sistēmā, tā pārtrauks normāli funkcionēt

“Šis gads atšķiras no iepriekšējiem gadiem ar neierasti ilgu āra gaisa temperatūras periodu, kas ir pietiekami silts, lai apkures sistēmas nestrādātu pilnā apjomā," pauž SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis. "Kad āra gaisa temperatūra pat novembra otrajā nedēļā bieži sasniedz un pārsniedz +12 grādu atzīmi, tad centralizētās apkures sistēmas siltummezgls pārtrauc darbu un siltuma padevi dzīvokļiem. 

 

Tas ir vērtējams pozitīvi, jo šajos energokrīzes apstākļos sniedz iespēju mājsaimniecībām ietaupīt finanšu līdzekļus, siltumenerģija apkurei netiek tērēta, tādejādi par to nav jāmaksā.”

 

Būtiski sekot līdzi āra gaisa temperatūrai, un, pirms pieteikuma iesniegšanas pārvaldniekam par aukstiem radiatoriem, tomēr pārliecināties par āra gaisa temperatūras apmēru – ja ir +12 vai vairāk grādi, apkures sistēma strādā atbilstoši iestatījumiem.

Reklāma
Reklāma

 

SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” pakalpojumu nodrošināšanas pārvaldes direktors Marģers Počs: “Šajā gadā novērojam ļoti lielu gadījumu skaitu, kad dzīvokļu īpašnieki iejaucas apkures sistēmas darbā. Piemēram, tiek veikti mēģinājumi patvaļīgi gaisot sistēmu, kā rezultātā sistēmā pazūd spiediens un apkures padeve dzīvokļiem tiek traucēta vai pat apturēta pilnībā. Diemžēl šādas ziņas ir bieža parādība dzīvokļu īpašnieku saziņas platformās. Saskaroties ar piedāvājumiem patvaļīgi gaisot sistēmu, nekavējoties aiciniet to nedarīt – ja notiks iejaukšanās apkures sistēmā, tā pārtrauks normāli funkcionēt un būs nepieciešams to stabilizēt no jauna, kas aizņem laiku.” 

Saistītie raksti