Sāpīgas, spēcīgas mēnešreizes; vai var ņemt slimības lapu?

Vai var prasīt ārstam slimības lapu gadījumos, ja menstruāciju laikā ir spēcīga asiņošana vai mēnešreizes ir dikti sāpīgas? Un pie kā vērsties – pie sava ginekologa vai ģimenes ārsta? "Mammamuntetiem.lv" atbild ginekoloģe un dzemdību speciāliste Iveta Bičevska.
Slimības lapa nav ilgtermiņa risinājums.

FOTO: Shutterstock.com

Slimības lapa nav ilgtermiņa risinājums.

Speciāliste stāsta, ka darba nespējas lapu var dot gan ginekologs, gan ģimenes ārsts, ja vien tam ir pamatojums: “Bet, protams, vispirms sievietei ar šīm sūdzībām jāvēršas pie ārsta, kurš izvērtēs, vai situācija ir tāda, kas neļauj veikt savus darba pienākumus un pacientei nepieciešama slimības lapa. 

 

Nevar vienkārši piezvanīt un telefoniski palūgt, lai dod darba nespējas lapu.” 

 

Reklāma
Reklāma

Iveta Bičevska arī uzsver, ka gadījumos, kad sievietei regulāri katru mēnešreižu laikā ir ļoti slikti vai ir spēcīga asiņošana, tiek meklēti risinājumi problēmai, nevis praktizēta darba nespējas lapu regulāra atvēršana, piemēram, reizi mēnesī uz divām vai trim dienām. 

“Mūsdienās pieejami gan hormonāli, gan nehormonāli līdzekļi, ar kuriem ir iespēja risināt minētās problēmas,” teic daktere un piebilst, ka ne vienmēr sievietes ir gatavas lietot šos līdzkeļus un “ne viss vienmēr darbojas tā, kā mēs gribētu, bet slimības lapa noteikti nav ilgtermiņa risinājums”.  

Saistītie raksti