Palīdzība ikvienam: #paliecmājās brīvprātīgajiem neviens lūgums nav mazsvarīgs!

Laikā, kad vairumam sabiedrības ir ieteicams palikt mājās un daļai tas ir pat obligāti, brīvprātīgie palīgi daudziem ir vienīgā iespēja, kā sagādāt pārtiku vai veikt citus neatliekamus ikdienas darbus. #paliecmājās brīvprātīgo komanda ir gatava palīdzēt ikvienam, kuram tas šobrīd vajadzīgs: senioriem, ģimenēm ar bērniem, vientuļām mammām un tētiem, cilvēkiem, kuri kādu pastāvīgi aprūpē, un ikvienam, kurš dažādu iemeslu dēļ nevar vai baidās doties ārpus mājas. 

Atnest pienu vai barību kaķītim? Aizgādāt grāmatas uz bibliotēku? Palīdzēt ar 7. klases matemātikas uzdevumu? Varbūt vienkārši parunāties? Neviens lūgums nav mazsvarīgs!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Atnest pienu vai barību kaķītim? Aizgādāt grāmatas uz bibliotēku? Palīdzēt ar 7. klases matemātikas uzdevumu? Varbūt vienkārši parunāties? Neviens lūgums nav mazsvarīgs!

#paliecmājās ir valsts, pašvaldību un Latvijas uzņēmumu atbalstīts projekts, kas darbojas sabiedrības labā, nodrošinot pārtikas un citu preču bezmaksas piegādi, kā arī sniedzot cita veida atbalstu tiem, kuri ir riska grupā, atrodas pašizolācijā vai karantīnā. Atnest pienu vai barību kaķītim? Aizgādāt grāmatas uz bibliotēku? Palīdzēt ar 7. klases matemātikas uzdevumu? Varbūt vienkārši parunāties? Neviens lūgums nav mazsvarīgs! 

 

“Mēs patiešām katru lūgumu uztveram vienlīdz atbildīgi, vai tā būtu pārtika nedēļai vecam cilvēkam, vai paciņa piena mammai ar maziem bērniem. Ikviens vecāks zina, cik daudz pūļu šobrīd jāpieliek normālas ikdienas nodrošināšanai. Attālināts darbs, bērniem attālinātas mācības, paši mazākie jāpieskata, un nereti doties uz veikalu vai izvest pastaigā suni pārvēršas par neiespējamo misiju. Brīvprātīgie palīgi ir gatavi būt blakus! Mūsu ir gana daudz, lai palīdzētu ne tikai senioriem, bet katram, kam tas vajadzīgs,” stāsta #paliecmājās pārstāvis Mārtiņš Zeps. 

Brīvprātīgo kustībā #paliecmājās visā Latvijā šobrīd apvienojušies vairāki tūkstoši cilvēku, kuru sākotnējais uzdevums bija piedāvāt palīdzību Covid-19 riska grupām.

Brīvprātīgo kustībā #paliecmājās visā Latvijā šobrīd apvienojušies vairāki tūkstoši cilvēku, kuru sākotnējais uzdevums bija piedāvāt palīdzību Covid-19 riska grupām, tostarp tiem, kuri atrodas pašizolācijā un karantīnā, vienlaikus pasargājot arī citus iedzīvotājus no iespējamās inficēšanās. Taču šobrīd potenciālo klientu loks ir krietni paplašinājies. 

https://www.youtube.com/embed/41rJ1ZWR6gE

“Nevienam cilvēkam grūtībās nav jāpaliek vienam, sevišķi tad, ja palīdzība ir viena zvana attālumā,” atgādina Mārtiņš Zeps. Ir iespējama arī materiāla palīdzība sevišķi skaudros gadījumos, kad cilvēki Covid-19 dēļ ir palikuši bez vienīgā ienākumu avota un iztikas līdzekļiem – bezmaksas pārtiku un sadzīves preces nodrošina veikalu tīkls Rimi, kas arī uztur #paliecmājās interneta platformu un aicina cilvēkus bez vajadzības nekur nedoties. “Ir sevišķi svarīgi saprast, ka, jo atbildīgāk mēs ievērosim šo aicinājumu, jo ātrāk varēsim atgriezties normālā dzīves ritmā. Bet tikmēr katrs, kuram nav, kam atstāt pieskatīt bērnus, lai aizietu uz veikalu, ir pārāk daudz darba, lai spētu paveikt visu, vai vienkārši pilna sirds – zvaniet mums!” aicina Mārtiņš Zeps.  

 

Ja arī jums nepieciešama palīdzība ikdienas lietu risināšanā, zvaniet brīvprātīgo kustības #paliecmājās komandai pa tālruni 25661991 vai aizpildiet pieteikuma formu paliec-majas.lv. Tāpat arī kaimiņi, aprūpētāji un sociālie darbinieki ir aicināti mudināt līdzcilvēkus zvanīt un pieteikties palīdzības saņemšanai.

Bezmaksas pārtikas pakas un sadzīves preces tiks nodrošinātas tiem, kuri šobrīd atrodas krīzes situācijās. Šī atbalsta saņemšana tiks izvērtēta un organizēta sadarbībā ar pašvaldību sociālajiem dienestiem, kustībā #paliecmājās iesaistītajām nevalstiskajām organizācijām, kā arī paliec-majas.lv platformas veidotājiem un uzturētājiem.