Norisināsies bezmaksas vebinārs par uztura lomu mazuļa imunitātes atbalstam

Imunitāte, organisma vispārējā spēja aizsargāt sevi, nobriest, bērnam augot. Tikai aptuveni 6 gadu vecumā bērna imunitāte kļuvusi tikpat attīstīta kā pieaugušajam. Par to, kā atbalstīt bērna imūnsistēmas veidošanos ar pareizu, sabalansētu uzturu, vebinārā 27. aprīlī plkst. 13.00 “Mammām un Tētiem” Facebook lapas tiešraidē jaunajiem vecākiem stāstīs pediatre un alergoloģe Dace Kārkliņa. Vebinārs tapis sadarbībā ar “Aptaclub”.

Kāda ir uztura loma bērna imunitātes atbalstam?

FOTO: Shutterstock.com

Kāda ir uztura loma bērna imunitātes atbalstam?

Imūnsistēmas veidošanās īpaši pirmo trīs gadu laikā būtiski ietekmē mazuļa veselību turpmākās dzīves laikā. Attālinātās lekcijas laikā ārste izskaidros spēcīgas imūnās aizsardzības veidošanās pamatprincipus un atklās, kā vecāki var palīdzēt, piedāvājot gan atbilstošu uzturu, gan parūpējoties par aktīvu un veselīgu dzīvesveidu

Dr. Kārkliņa izskaidros, kā un kāpēc ir ar sabalansētu uzturu jāuzņem organismam nepieciešamās šķiedrvielas, C un D vitamīnu, kā arī kalciju un dzelzi. D vitamīns, kas nodrošina pienācīgu mazuļa augšanu, pareizas stājas un veselu zobu veidošanos, vienlaikus arī palīdz absorbēt uzņemto kalciju, savukārt dzelzs palīdz nodrošināt muskuļu funkciju, vairo enerģiju un palīdz smadzeņu attīstībā. 

Pediatre pastāstīs, kā un kad uzsākt mazuļa piebarošanu, lai bērns gan pakāpeniski pierastu pie jaunās maltītes veida, gan vienlaikus turpinātu uzņemt nepieciešamās barības vielas, aizstājot mātes pienu vai maisījumu. 

Reklāma
Reklāma

Vebinārs norisinās “Mammām un Tētiem” Facebook lapas tiešraidē un būs pieejams arī pēc tiešraides beigām.